Ξέχασες το κωδικό; Κάνε εγγραφή!



Αποστολέας Θέμα: Σαν σήμερα  (Αναγνώστηκε 32922 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ZanClodVitam

  • Ο παλιός είναι αλλιώς
  • ***
  • Φύλο: Άντρας
  • Μηνύματα: 200
    • Προφίλ
  • Χυσίματα
  • -Έριξε: 0
  • -Έλαβε: 10
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821... ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΤΑΙ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ...!!!
« Απάντηση #525 στις: Μαρτίου 23, 2013, 12:11:03 μμ »
23/3/13
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821... ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΤΑΙ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ...!!!


http://www.apocalypsejohn.com/2013/03/otan-apeleftherwthhke-h-Kalamata-Martiou-23-1821.html


Η επαναστατική κίνηση του 1821 στην Πελοπόννησο είχε αρχίσει στη Μάνη τελετουργικά την 17 Μαρτίου με δοξολογία και την ύψωση της πρώτης επαναστατικής σημαίας. Μόλις διαδόθηκε η είδηση, άρχισαν να συρρέουν στη νότια Πελοπόννησο αγωνιστές από διάφορες περιοχές. [1] Στις 22 Μαρτίου Μανιάτες και άλλοι πολιορκούν την Καλαμάτα και οι Τούρκοι παραδίδουν την πόλη στις 23 με συνθήκη. Ως στρατιωτικός ηγέτης ήταν παρών ο Π. Μαυρομιχάλης, ακολουθούμενος από Μανιάτες και άλλους οπλαρχηγούς, όπως τους Τρουπάκους, τον Κολοκοτρώνη, Καπετανάκους, Αναγνωσταρά, Δικαίο, Νικήτα κ.ά.
The quieter you become the more you're able to listen !


Αποσυνδεδεμένος SISI

  • Μέγας ποδολάγνος
  • ****
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Μηνύματα: 496
    • Προφίλ
  • Χυσίματα
  • -Έριξε: 29
  • -Έλαβε: 551
Απ: Σαν σήμερα
« Απάντηση #526 στις: Απριλίου 05, 2013, 02:16:25 μμ »


Στις 8 Απριλίου 1994, το σώμα του Κερτ Κομπέιν ανακαλύφθηκε στο σπίτι του στη λίμνη Ουάσινγκτον, από έναν ηλεκτρολόγο που είχε πάει εκεί για να εγκαταστήσει ένα σύστημα ασφαλείας. Εκτός από μια ελάχιστη ποσότητα αίματος που έτρεχε από το αυτί του Κομπέιν, ο ηλεκτρολόγος ανέφερε πως δεν είδε κανένα άλλο σημάδι τραυματισμού, και αρχικά νόμιζε πως ο Κομπέιν κοιμόταν, μέχρι τη στιγμή που είδε το όπλο που ήταν στραμμένο προς το πηγούνι του Κομπέιν. Ένα σημείωμα βρέθηκε που έλεγε, "Δεν έχω νιώσει τη διέγερση που μου προκαλούσε το να ακούω και να δημιουργώ μουσική, μαζί με το πραγματικό γράψιμο εδώ και πάρα πολλά χρόνια". Το σώμα του Κομπέιν βρισκόταν εκεί για μέρες και βρέθηκαν σ`αυτό συγκεντρωμένα μεγάλα ποσά ηρωίνης και ίχνη από Valium. Η ιατροδικαστική έκθεση εκτιμά πως ο Κομπέιν πέθανε στις 5 Απριλίου 1994.

Από τη Βικιπαίδεια
Οι δυνατες γυναικες δεν χρειαζονται γοβα στιλετο για να σταθουν στο υψος τους

asterenia

  • Επισκέπτης
  • Χυσίματα
  • -Έριξε:
  • -Έλαβε:
Απ: Σαν σήμερα
« Απάντηση #527 στις: Μαρτίου 06, 2014, 01:03:37 μμ »
Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το θάνατο της μεγάλης ηθοποιού και πολιτικού, Μελίνας Μερκούρη. 
Κανένα άλλο πρόσωπο δεν συμβόλισε στην πολιτική ταυτοχρόνως τη μαχητική στάση, την ελληνικότητα και τον πολιτισμό όσο η γυναίκα την οποία ο διεθνής Τύπος της εποχής αποκαλούσε «τελευταία Ελληνίδα θεά». Η Μελίνα πάλεψε σκληρά για την ανατροπή της χούντας από το εξωτερικό όπου βρισκόταν. «Γεννήθηκα Ελληνίδα, θα πεθάνω Ελληνίδα» ήταν η απάντηση της, όταν πληροφορήθηκε την απόφαση της χούντας για στέρηση του δικαιώματος της ελληνικής της υπηκοότητας.
H Mελίνα Μερκούρη, υπήρξε μια γυναίκα σύμβολο, μια «γυναίκα - φλόγα» όπως την είχαν χαρακτηρίσει. Υπήρξε σπουδαία ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, με διεθνή καριέρα και με ερμηνείες που έχουν χαραχτεί στη μνήμη. Ποιος θα ξεχάσει μεταξύ άλλων το πώς έπαιξε στη «Στέλλα», στο «Ποτέ την Κυριακή», στα  «Παιδιά του Πειραιά», αλλά και ως Μήδεια, Φαίδρα, και Ίλια Ντάρλινγκ;

Πίστευε ακράδαντα ότι «ο Πολιτισμός είναι η βαριά βιομηχανία μας». Ότι είναι ένα σοβαρό εξαγώγιμο προϊόν και ότι έχει μεγάλη σημασία και αξία η ανάδειξή του. Όραμά της ήταν μέχρι το θάνατό της η επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο. Δημιούργησε τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα για να έρθει το θέατρο στην επαρχία, ενώ δική της έμπνευση ήταν και η δημιουργία του θεσμού της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης».
http://www.star.gr/Pages/Politismos.aspx?art=218007&artTitle=20_chronia_choris_tin_melina_merkouri_tin_teleftaia_ellinida_thea

lady in black

  • Επισκέπτης
  • Χυσίματα
  • -Έριξε:
  • -Έλαβε:
Απ: Σαν σήμερα
« Απάντηση #528 στις: Οκτωβρίου 29, 2014, 08:57:32 μμ »
Oscar Wilde: εκείνος που για να απαλλαγεί από τον πειρασμό, ενέδωσε

Σαν σήμερα το 1854 στο Δουβλίνο γεννήθηκε ο Όσκαρ. Ποιητής, δραματουργός, μυθιστοριογράφος που υπήρξε από τα πιο ενδιαφέροντα και εστέτ μυαλά που περπάτησαν τον κόσμο. Πανηδονιστής, απελευθερωμένος, δεσμώτης της ομορφιάς, αφόπλιζε με την οξυδέρκεια και την ευγλωττία του. Έζησε σαν παγώνι που ανοίγει τα φτερά του και θέλει να φανερώσει το μελοδραματικό κάλλος των απολαύσεων και την αξία της αισθητικής. Απολαύστε τον…
 
Συμπεριφέρεται σαν να ήταν όμορφη. Αυτό είναι το μυστικό της γοητείας της.
 
Όλοι έχουμε μέσα μας τον παράδεισο και την κόλαση.
 
Η ζωή δεν είναι περίπλοκη, εμείς είμαστε οι περίπλοκοι. Η ζωή είναι απλή και το απλό είναι πάντα το σωστό.
 
Τίποτα δεν είναι τόσο επικίνδυνο όσο το να είσαι υπερβολικά μοντέρνος. Διατρέχες τον κίνδυνο να βρεθείς, εντελώς ξαφνικά, ντεμοντέ!
 
Ποτέ οι άνθρωποι δεν είναι τόσο ασήμαντοι όσο όταν παίρνουν τον εαυτό τους σοβαρά.
 
Τι είναι μόδα; Από καλλιτεχνική άποψη, είναι συνήθως μια μορφή ασχήμιας τόσο ανυπόφορη, που πρέπει να την αλλάζουμε κάθε έξι μήνες.
 
Η εξομολόγηση, όχι ο παπάς, μας δίνει την άφεση.
 
Απαισιόδοξος είναι αυτός που γκρινιάζει για τον θόρυβο όταν χτυπάει την πόρτα του η ευκαιρία.
 
Λατρεύω τις απλές απολαύσεις· είναι το τελευταίο καταφύγιο των περίπλοκων ανθρώπων.
 
Τα πάντα στον κόσμο έχουν να κάνουν με το σεξ, με εξαίρεση το σεξ. Το σεξ έχει να κάνει με την εξουσία.
 
Δε θέλω να πάω στον παράδεισο. Κανένας από τους φίλους μου δεν είναι εκεί
http://www.jenny.gr/oscar-wilde-ekeinos-pou-gia-na-apallagei-apo-ton-peirasmo-enedwse/

Αποσυνδεδεμένος Lucky Luke

  • *GF Pervert*
  • *****
  • Φύλο: Άντρας
  • Μηνύματα: 16866
    • Προφίλ
  • Χυσίματα
  • -Έριξε: 542
  • -Έλαβε: 21274
Απ: Σαν σήμερα
« Απάντηση #529 στις: Νοεμβρίου 22, 2014, 01:27:52 μμ »
Μάρκος Αυρήλιος Αύγουστος ή Ηλιογάβαλος (202-222 μχ). Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας που ντυνόταν γυναίκα, εκπορνευόταν σε οίκους ανοχής και δολοφονήθηκε από τη φρουρά του...

Σημ.: Αυτά δεν μας τα είχαν πει στο μάθημα της ιστορίας στο σχολείο , μισές αλήθειες μας δίδασκαν.
Δώστε βάση στα υπογραμμισμένα σημεία , πρωτοπόρος ''η Αυτοκράτειρα''
  ;D

Το 218, σε ηλικία 14 ετών, ο Ηλιογάβαλος στέφθηκε αυτοκράτορας της Ρώμης. Για να φτάσει στον θρόνο, είχαν προηγηθεί πλήθος ραδιουργιών και δολοφονιών, όπως συνηθιζόταν άλλωστε. Ο «εγκέφαλος» πίσω από την πλεκτάνη ήταν η γιαγιά του νεαρού, Ιουλία Μαίσα. Ο Ηλιογάβαλος ήταν ξάδελφος του προηγούμενου αυτοκράτορα Καρακάλλα, που δολοφονήθηκε το 217 από τον σωματοφύλακά του και τον διαδέχτηκε ο αρχηγός των σωματοφυλάκων, Μακρίνος. Ο νέος αυτοκράτορας εξόρισε τον Ηλιογάβαλο και τη οικογένειά του στη Συρία για να μην απειλήσουν το θρόνο του. Όμως, η φιλόδοξη Ιουλία Μαίσα δεν έμεινε άπραγη. Συγκέντρωσε στρατό, ορίζοντας τον Ηλιογάβαλο ως επίσημο διάδοχο του Καρακάλλα, επιτέθηκε στις στρατιές του Μακρίνου και τις κατατρόπωσε. Στις 8 Ιουνίου του 218, ο Ηλιογάβαλος ανακηρύχτηκε αυτοκράτορας. Το όνομα που χρησιμοποίησε ήταν Μάρκος Αυρήλιος Αύγουστος και μόνο μετά τον θάνατό του άρχισαν να τον αποκαλούν Ηλιογάβαλο Ήταν το όνομα του Θεού που υπηρετούσε ο νεαρός όσο βρισκόταν στη Συρία και  αργότερα προσπάθησε να επιβάλει στους Ρωμαίους....

Οι σύζυγοι του αυτοκράτορα.

Ακόμα και ανάμεσα στους σεξουαλικά διεστραμμένους ρωμαίους αυτοκράτορες, ο Ηλιογάβαλος κατάφερε να ξεχωρίσει. Τόλμησε να παντρευτεί μία ιέρεια της Εστίας, που ήταν ορκισμένη παρθένα, γιατί πίστευε ότι θα αποκτούσαν θεϊκά παιδιά. Ο θεσμός παρθένων ιερειών στη Ρώμη ήταν απόλυτα σεβαστός. Η τιμωρία για όποια ιέρεια παρέβαινε τον όρκο της, ήταν να θαφτεί ζωντανή. Ασφαλώς δεν μπορούσαν να εκτελέσουν την σύζυγο του αυτοκράτορα, αλλά η πράξη του Ηλιογάβαλου εξόργισε ακόμα και τους υποστηρικτές του. Οι υπόλοιπες τέσσερις σύζυγοί του δεν προκάλεσαν αντιδράσεις. Βέβαια, μία από αυτές ήταν χήρα ενός αξιωματικού που εκτέλεσε ο Ηλιογάβαλος, γιατί ήθελε να παντρευτεί την όμορφη γυναίκα του. Αλλά αυτή η συμπεριφορά δεν ήταν τόσο πρωτόγνωρη για τους Ρωμαίους και δεν σχολιάστηκε ευρέως. Ο λαός σοκαρίστηκε περισσότερο όταν έγινε γνωστό ότι ο αυτοκράτορας αποκαλούσε «άντρα του» έναν ξανθό ιππηλάτη ονόματι Ιεροκλή. Σε ορισμένες πηγές αναφέρεται ότι ο Ηλιογάβαλος παντρεύτηκε έναν αθλητή από τη Σμύρνη σε κρυφή τελετή.

Ο αυτοκράτορας που εκπορνευόταν

 Ο Ηλιογάβαλος αποτρίχωνε το σώμα του, έβαφε τα μάτια και τα χείλη του, φορούσε γυναικείες περούκες και ντυνόταν με διάφανα πέπλα. Ηλιογάβαλος Μεταμφιεσμένος σε γυναίκα επισκεπτόταν οίκους ανοχής της Ρώμης και πουλούσε το κορμί του. Κάποιες φορές, κανόνιζε να τον πιάσει στα πράσα ο Ιεροκλής και ζητούσε από τον εραστή του να τον τιμωρήσει παραδειγματικά. Όταν δεν ήθελε να αναμιχθεί με τον απλό λαό, επισκεπτόταν ένα δωμάτιο στο παλάτι, που ήταν αφιερωμένο αποκλειστικά στην σεξουαλική ικανοποίηση του αυτοκράτορα. Είχε αναθέσει σε αξιωματικούς του να επισκέπτονται δημόσια λουτρά και να ξεχωρίσουν τους πιο γεροδεμένους και «προικισμένους» νέους άντρες, τους οποίους έφερναν στο παλάτι. Εκεί ο Ηλιογάβαλος θα χόρευε μπροστά τους και οι άντρες έπρεπε να πληρώσουν για να συνευρεθούν μαζί του. Αφού ολοκλήρωναν, ο αυτοκράτορας επιδείκνυε τα κέρδη του και περηφανευόταν ότι ήταν η πιο δημοφιλής ιερόδουλη στη Ρώμη. Απαιτούσε να τον αποκαλούν «Αυτοκράτειρα» και και προσέφερε τεράστια χρηματικά ποσά σε όποιο γιατρό μπορούσε να τον μετατρέψει σε γυναίκα.


Ο θρησκευτικός φανατισμός

Οι Ρωμαίοι ανέχονταν τις σεξουαλικές ιδιοτροπίες του αυτοκράτορα, αλλά όχι τη θρησκεία του. Ο Ηλιογάβαλος επέβαλε στους Ρωμαίους τη λατρεία του Σύριου Θεού απ’ όπου πήρε και το όνομά του. Όρισε τον εαυτό του Αρχιερέα και απαγόρευσε να λατρεύονται οι πατροπαράδοτοι Θεοί. Ο Ηλιογάβαλος ανάγκαζε Συγκλητικούς να παρακολουθούν τις θρησκευτικές τελετές, στις οποίες χόρευε, τραγουδούσε και έπαιζε τύμπανα. Οι ενέργειες του αυτοκράτορα θεωρήθηκαν τεράστια προσβολή και σε συνδυασμό με την ακραία συμπεριφορά του, προκάλεσαν το μίσος του λαού. Τέσσερα χρόνια μετά τη στέψη του είχε έρθει η ώρα να βγει απ’ την μέση


Η δολοφονία

 Η γιαγιά του, Ιουλία Μαίσα ήταν η γυναίκα που τοποθέτησε τον Ηλιογάβαλο στον θρόνο και η γυναίκα που διέταξε τον θάνατό του. Συνεργάστηκε με τη μικρότερη κόρη της και έπεισαν τον Ηλιογάβαλο να ορίσει ως διάδοχό του τον ξάδελφό του, Αλέξανδρο. Ο Ηλιογάβαλος αρχικά φαινόταν ικανοποιημένος με την επιλογή, αλλά γρήγορα άλλαξε γνώμη όταν αντιλήφθηκε ότι οι σωματοφύλακες υποστήριζαν τον Αλέξανδρο. Προσπάθησε να τον δολοφονήσει, αλλά απέτυχε και τελικά πήρε πίσω τα αξιώματα που του είχε δώσει. Μάλιστα, διέδωσε τη φήμη ότι ο Αλέξανδρος ήταν βαριά άρρωστος και κόντευε να πεθάνει για να δει την αντίδραση των σωματοφυλάκων. Αυτοί εξεγέρθηκαν και ζήτησαν να παρελάσει μπροστά τους ο Ηλιογάβαλος με τον διάδοχο για να σιγουρευτούν ότι ήταν ζωντανός. Ο αυτοκράτορας υπάκουσε και οι σωματοφύλακες ζητωκραύγασαν όταν τους είδαν. Ο Ηλιογάβαλος παρατήρησε ότι ζητωκραύγαζαν για τον διάδοχό του και όχι για τον ίδιο. Έγινε έξαλλος και διέταξε να εκτελεστούν όσοι συμμετείχαν στους πανηγυρισμούς. Ήταν η αφορμή που περίμεναν οι σωματοφύλακες, οι οποίοι επιτέθηκαν στον αυτοκράτορα και τον σκότωσαν. Τον αποκεφάλισαν και πέταξαν το σώμα του στον Τίβερη ποταμό. Οι εξαγριωμένοι σωματοφύλακες εκτέλεσαν και τους κοντινούς του νεκρού αυτοκράτορα, ανάμεσα στους οποίος ήταν και ο πιστός εραστής του, Ιεροκλής.







« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 22, 2014, 03:53:55 μμ από Lucky Luke »