Ξέχασες το κωδικό; Κάνε εγγραφή!



Αποστολέας Θέμα: Ματωμενη Πανσεληνος σε 2 οπτικες  (Αναγνώστηκε 444 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

asterenia

  • Επισκέπτης
  • Χυσίματα
  • -Έριξε:
  • -Έλαβε:
Ματωμενη Πανσεληνος σε 2 οπτικες
« στις: Απριλίου 13, 2014, 10:20:56 μμ »
Ενα εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο που θα βάψει κόκκινο τον ουρανό, αναμένεται μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα. Η ολική σεληνιακή έκλειψη θα είναι η πρώτη από τις 4 συνολικά που αναμένονται τους επόμενους μήνες.
  Με άλλα λόγια , ετοιμαστείτε για ένα ασυνήθιστα όμορφο φεγγάρι που θα στολίσει το νυχτερινό ουρανό την Μεγάλη Τρίτη, αφού η ολική σεληνιακή έκλειψη, σύμφωνα με τη NASA θα βάψει το φεγγάρι κατακόκκινο.
 Το φαινόμενο αυτό, που ονομάζεται και «ματωμένο φεγγάρι» είναι μόνο το πρώτο σε μια σειρά από τέσσερις διαδοχικές ολικές εκλείψεις.
 Το φεγγάρι παίρνει αυτό το χρώμα κατά τη διάρκεια της έκλειψης καθώς περνά μέσα από τη γήινη σκιά , η οποία έχει το χρώμα του ηλιοβασιλέματος στην έρημο.
 Τα τέσσερα ματωμένα φεγγάρια θα συμβούν σε περίπου διαστήματα έξι μηνών στις ακόλουθες ημερομηνίες: 15 Απριλίου του 2014, 8 Οκτώβρη 2014, 4 Απρίλη 2015 και 28 Σεπτεμβρίου 2015.
 Με αυτή τη συχνότητα , κανείς μπορεί να πιστέψει ότι οι ολικές σεληνιακές εκλείψεις είναι συχνό φαινόμενο. Ωστόσο, όπως εξηγεί η NASA, είναι σχετικά σπάνιο: «γίνονται περίπου δύο σεληνιακές εκλείψεις ανά έτος, ωστόσο οι περισσότερες από αυτές δεν είναι ολικές και περνούν σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητες 


Πρίν λίγο καιρό διάβασα μια ιστορία...Μιλούσε για μια κοπέλα, την Ουρανία που είχε για μοναδική συντροφιά της την Πανσέληνο...Απο μικρή, μιλούσε με το φεγγάρι και ήξερε πως εκείνο γνώριζε τις σκέψεις της, τα όνειρα και τις κρυφές ελπίδες της...Κάποιες μέρες η Ουρανία ήταν διαφορετική ή μάλλον ήταν ερωτευμένη...με τον Άγγελο. Καθόταν με τις ώρες στο μπαλκόνι της μα δε μιλούσε στην Πανσέληνο γιατί εκείνη τα ήξερε όλα και δεν χρειαζόταν να της πει τίποτα η Ουρανία. Η Πανσέληνος όμως ζήτησε απο την Ουρανία να της ανοίξει την καρδιά της και να μοιραστεί μαζί της ότι ένιωθε για εκείνο το αγόρι. Η Ουρανία δεν πίστευε στον εαυτό της, δεν πίστευε ότι θα μπορούσε ποτέ κάποιος να την αγαπήσει και νόμιζε ότι και η Πανσέληνος την κοροίδευε. Έτσι εκείνο το βράδυ της μίλησε άσχημα, γιατί το φεγγάρι είναι όμορφο και εκείνη πίστευε πως δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει τόσο όμορφη όσο αυτό. Από τότε σταμάτησε να μιλάει και στη μοναδική φίλη της αφού πρώτα την πλήγωσε τόσο με τα λόγια της ώστε έκανε την πανσέληνο να ματώσει... Όσο για τον έρωτα της για τον Άγγελο; Φοβόταν να τον αγαπήσει γιατί δεν ήθελε να πληγωθεί και δεν κυνήγησε ποτέ την αγάπη της...Άφησε τον έρωτα της να σβήσει μέσα της...Δεν ξαναμίλησε ποτέ σε κανέναν.Έμεινε όλη της τη ζωή σε ένα σπίτι ώσπου πέθανε μια αυγουστιάτική νύχτα με πανσέληνο...
http://www.iefimerida.gr/news/150937/%CE%BC%CE%B1%CF%84%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CF%86%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CE%AC%CF%81%CE%B9-%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B7-%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%AD%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%88%CE%B7-%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%BB%CE%AF%CE%B3%CE%B5%CF%82-%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%AC%CF%83%CF%87%CE%B1 http://sandra2.pblogs.gr/2008/05/matwmenh-panselhnos.html

Αποσυνδεδεμένος χρηστος

  • Νέος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
  • Μηνύματα: 13
    • Προφίλ
  • Χυσίματα
  • -Έριξε: 0
  • -Έλαβε: 0
Απ: Ματωμενη Πανσεληνος σε 2 οπτικες
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 14, 2014, 01:36:55 πμ »
ωραιο φαινομενο και ωραια ιστορια!

asterenia

  • Επισκέπτης
  • Χυσίματα
  • -Έριξε:
  • -Έλαβε:
Απ: Ματωμενη Πανσεληνος σε 2 οπτικες
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 15, 2014, 10:00:38 πμ »
Άτυχοι, πολύ άτυχοι είμαστε εδώ στην Ελλάδα. Τα άστρα κάνουν βόλτες και εμείς θα χάσουμε τη μισή παράσταση, όμως κατά τα λεγόμενα των ειδικών απόψε θα είναι από πλανητικής άποψης μια πολύ ιδιαίτερη και όμορφη νύχτα .
Τρία γεγονότα θα συνυπάρξουν απόψε. Μία ολική Σεληνιακή έκλειψη, που όμως δεν θα είναι ορατή από τη χώρα μας, ενώ θα έχει προηγηθεί το πλησίασμα του Άρη στο κοντινότερο σημείο από τον πλανήτη μας εδώ και χρόνια, κάτι που θα είναι ορατό από την Ελλάδα.
 Εξάλλου, απόψε (τυπικά το πρωί της Τρίτης ώρα Ελλάδος) θα υπάρχει πανσέληνος που λέγεται και «Πασχαλινή», καθώς είναι η πρώτη πανσέληνος μετά την εαρινή ισημερία. Η ημερομηνία της συγκεκριμένου πανσελήνου χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τον καθορισμό της ημερομηνίας του Πάσχα, που γι’ αυτό είναι κινητή γιορτή. Φέτος, τόσο η Γρηγοριανή Πασχαλινή πανσέληνος, όσο και η Ιουλιανή Πασχαλινή πανσέληνος, πέφτουν μέσα στην ίδια εβδομάδα, οπότε υπάρχει κοινός εορτασμός του Πάσχα των Ορθοδόξων και των Καθολικών Χριστιανών στις 20 Απριλίου.
 Η ολική εξαφάνιση του δίσκου του φεγγαριού θα είναι ορατή κυρίως από τη Βόρεια και Νότια Αμερική και τον Ειρηνικό. Το φαινόμενο θα κρατήσει από τις 9 έως τις 12 το πρωί ώρα Ελλάδος της Τρίτης. Θα ακολουθήσουν άλλες εκλείψεις της Σελήνης στις 8 Οκτωβρίου φέτος και στις 4 Απριλίου και 28 Σεπτεμβρίου του 2015, σχηματίζοντας έτσι μια από τις «τετράδες» εκλείψεων που κατά καιρούς συμβαίνουν (και που μερικοί δεισιδαίμονες έχουν συσχετίσει με καταστροφές και δυστυχίες).
 
Από την άλλη, λίγες ώρες νωρίτερα από την έκλειψη, σήμερα το απόγευμα στις 4 περίπου το απόγευμα ώρα Ελλάδος, ο Άρης θα φθάσει σε απόσταση περίπου 92,4 εκατ. χιλιομέτρων από τη Γη (έναντι 150 εκατ. χλμ. που είναι η απόσταση Γης - Ήλιου) και απόψε το βράδυ θα φαίνεται τόσο φωτεινός όσο ο Σείριος, το λαμπρότερο άστρο του ουρανού. Θα είναι η κοντινότερη προσέγγιση του «κόκκινου» πλανήτη μετά το 2008, αν και πιο παλιά, το 2003, είχε πλησιάσει τη Γη ακόμη πιο κοντά, στα 55,7 εκατ. χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Space.com.
 
Ο Άρης είχε βρεθεί σε αντίθεση με τον Ήλιο στις 8 Απριλίου (δηλαδή είχε υπάρξει ευθυγράμμιση Άρη - Γης - Ήλιου), κάτι που συμβαίνει κάθε 26 μήνες. Τα δύο αστρονομικά φαινόμενα - ευθυγράμμιση πλανητών και κοντινότερο πλησίασμα- θα είχαν συμβεί την ίδια ημέρα και όχι με χρονική διαφορά περίπου μιας εβδομάδας, αν οι τροχιές των πλανητών περί τον Ήλιο ήσαν τελείως σφαιρικές και όχι ελαφρώς ελλειπτικές.
 
Για τους φίλους του ουρανού, στις 9 το βράδυ απόψε ώρα Ελλάδος, το φεγγάρι, λίγο πριν την έκλειψή του, θα περάσει μόλις τρεις μοίρες νότια του πολύ φωτεινού Άρη, οπότε τα δύο σώματα θα σχηματίσουν ένα ωραίο φωτεινό «ντουέτο» - εφόσον τα κατά τόπους σύννεφα επιτρέψουν την παρατήρηση.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=283284&catid=7

lady in black

  • Επισκέπτης
  • Χυσίματα
  • -Έριξε:
  • -Έλαβε:
Απ: Ματωμενη Πανσεληνος σε 2 οπτικες
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 08, 2014, 09:18:07 μμ »
Βαθυκόκκινο χρώμα θα έχει το φεγγάρι απόψε, κάνοντας ακόμη πιο έντονη την πανσέληνο, που θα συνοδεύεται και από ολική έκλειψη.

Αυτή η ολόκληρη σεληνιακή έκλειψη θα είναι το δεύτερο και τελευταίο «ματωμένο» φεγγάρι του έτους, που θα είναι ορατό στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά, νωρίς το πρωί της Τετάρτης.
Η σεληνιακή έκλειψη είναι ήδη ορατή από νωρίς το πρωί της στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά.  σελήνη θα είναι σε τέτοια θέση που οι ακτίνες του Ήλιου που θα τη φωτίζουν θα περνούν μέσα απ' τη γήινη ατμόσφαιρα και έτσι το φεγγάρι θα βαφτεί κόκκινο.
Η NASA λέει ότι το φεγγάρι θα εμφανιστεί 5,3% μεγαλύτερο από ότι το προηγούμενο “ματωμένο φεγγάρι”, στις 15 Απριλίου... Αν χάσετε το αποψινό θέαμα θα πρέπει να περιμένετε μερικούς μήνες, το φεγγάρι θα ... ξαναματώσει στις 4 Απριλίου και στις 28 Σεπτεμβρίου του 2015.
Η έκλειψη δεν θα είναι ορατή από την Ελλάδα, όμως λίγα λεπτά μετά τις έντεκα τη νύχτα το φεγγάρι θα έχει ένα κατακόκκινο χρώμα προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα
Στρέψτε τα μάτια στον ουρανό,
στις 23:12 η πανσέληνος θα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή .
http://www.madata.gr/diafora/science/377657.html         

Αποσυνδεδεμένος MyCunia

  • *GF Pervert*
  • *****
  • Μηνύματα: 1636
    • Προφίλ
  • Χυσίματα
  • -Έριξε: 0
  • -Έλαβε: 326
Απ: Ματωμενη Πανσεληνος σε 2 οπτικες
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 08, 2014, 11:16:54 μμ »
Βαθυκόκκινο χρώμα θα έχει το φεγγάρι απόψε, κάνοντας ακόμη πιο έντονη την πανσέληνο, που θα συνοδεύεται και από ολική έκλειψη.
Αυτή η ολόκληρη σεληνιακή έκλειψη θα είναι το δεύτερο και τελευταίο «ματωμένο» φεγγάρι του έτους, που θα είναι ορατό στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά, νωρίς το πρωί της Τετάρτης.