Ξέχασες το κωδικό; Κάνε εγγραφή!

Forum

Γενική συζήτηση => Kοινωνικά θέματα και αθλητισμός => Μήνυμα ξεκίνησε από: Alejandro στις Φεβρουαρίου 15, 2008, 08:36:40 μμ

Τίτλος: Χωρισμός κράτους-εκκλησίας
Αποστολή από: Alejandro στις Φεβρουαρίου 15, 2008, 08:36:40 μμ
Είναι κακός; Πιστεύετε οφελεί την Ελλάδα και είναι δίκαιος;
Τίτλος: Απ: Χωρισμός κράτους-εκκλησίας
Αποστολή από: lord στις Φεβρουαρίου 15, 2008, 08:51:31 μμ
Διαχωρισμος και παλι διαχωρισμος.

Η Εκκλησια εχει ή πρεπει να εχει τουλαχιστον, αλλη αποστολη και στοχους και δεν ειναι δουλεια της να ανακατευεται στην λειτουργια του κρατους.

Μια χαρα μπουρδελο το εχουν καταντησει και απο μονοι τους οι πολιτικοι ολων των χρωμάτων το κρατος, δεν χρειαζεται να βοηθουν στο χαος και οι διαφοροι παπαδες.
Βλεπουμε τι καλοι και αγιοι που ειναι και αυτοι καθε φορα που αδειαζει καμια καρεκλα και σκοτωνονται ποιος θα την παρει.
Τίτλος: Απ: Χωρισμός κράτους-εκκλησίας
Αποστολή από: vagelisPa στις Φεβρουαρίου 15, 2008, 08:53:08 μμ


Με κάλυψε η απάντησή του lordsauronxx  οπότε ας μην ξαναγράψω τα ίδα ::)

Τίτλος: Απ: Χωρισμός κράτους-εκκλησίας
Αποστολή από: lord στις Φεβρουαρίου 15, 2008, 08:57:15 μμ
Να πω επισης οτι οταν καποιος ξεκιναει ενα θεμα που σηκωνει πολυ κουβεντα, καλο ειναι να μας λεει και αυτος την αποψη του εξ αρχης.
Ή εστω τι τον ώθησε να προβληματιστει επι του θεματος. ;)
Τίτλος: Απ: Χωρισμός κράτους-εκκλησίας
Αποστολή από: ktheo στις Φεβρουαρίου 15, 2008, 09:32:08 μμ
Συμφωνώ ότι η  Εκκλησία δεν πρέπει να ανακατεύεται στην λειτουργία του κράτους και το αντίθετο.

Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζεται ότι η εκκλησία μας ιδρύθηκε από το ελληνικό κράτος το 1834 με διάταγμα του Όθωνα και με διαχωρισμό της από το Πατριαρχείο, οπότε ιστορικά κράτος - εκκλησιά έχουν άρρηκτες σχέσεις που η διακοπή τους θα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην Εκκλησία.
Τίτλος: Απ: Χωρισμός κράτους-εκκλησίας
Αποστολή από: arros στις Φεβρουαρίου 15, 2008, 09:58:56 μμ
Όσο πιο μακρυά είναι το κράτος από την Εκκλησία τόσο το καλύτερο γι'αυτό...
Η εκκλησία έχει μια συγκεκριμένη πνευματική αποστολή.Αν περιοριστεί σ'αυτή δε θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα απο τον διαχωρισμό 
 
Και ναι,είναι τυχαίο ότι το συγκεκριμένο μου μήνυμα είναι το υπ'αριθμόν 666 :lol:
Τίτλος: Απ: Χωρισμός κράτους-εκκλησίας
Αποστολή από: ferth-soleman στις Φεβρουαρίου 15, 2008, 10:04:06 μμ
arros :devil: :lol: :lol:
Τίτλος: Απ: Χωρισμός κράτους-εκκλησίας
Αποστολή από: ntinos26 στις Φεβρουαρίου 16, 2008, 12:33:10 πμ
arros κοίτα που έπεσες !!! :lol: ;D

Λες να είναι σημαδιακό??

Εγώ πάντως διαφωνώ με τον διαχωρισμό της εκκλησίας από το κράτος για τον εξής απλό λόγο!
 Όχι πως η ένωση τους προσφέρει κάτι σπουδαίο (είναι στάσιμα όλα) αλλά αν τους διαχωρίσεις θα καταστρέψεις ίσως το τελευταίο συνεκτικό κρίκο της Ελλάδας! Είναι το πρόσχημα για να διαβρώσουν  άλλους τομείς της χώρας!

Πάρτε για παράδειγμα την εξωτερική πολιτική! Οι Ελληνες πολιτικοί είναι ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ή κάτι άλλο  :shifty:8) :no: :shifty: οπότε κάποιος πρέπει να αναλάβει το έργο της εξωτερικής πολιτικής. Αφού είναι άχρηστοι οι άλλοι, τι φταίει η εκκλησία?
Τίτλος: Απ: Χωρισμός κράτους-εκκλησίας
Αποστολή από: arros στις Φεβρουαρίου 16, 2008, 12:56:18 μμ
Eξωτερική πολιτική από τους παπάδες;  :stunned:  :wall:  :wall: Θα είμαστε συνεχώς με τα όπλα παρά πόδας :p
Πως γίνεται και οι επικεφαλής της θρησκείας της αγάπης έχουν τις πιο σκληρές θέσεις στα εθνικά θέματα; :hmmm:
Τίτλος: Απ: Χωρισμός κράτους-εκκλησίας
Αποστολή από: ultik στις Φεβρουαρίου 16, 2008, 01:17:07 μμ
διαφωνω με τον χωρισμο.Πιστευω οτι δεν αποτελει ενα ζητημα πρωτης προτεραιοτητας.Ειναι πολλα τα οφελη που αποκομιζουν και οι 2 για αυτο δεν βλεπω να γινονται.Δεν θεωρω οτι ειναι κακο να ακουγεται η γνωμη της εκκλησιας σε ολα τα θεματα αφου αποτελει θεσμο σημαντικο (χωρις βεβαια να υποκαθιστα την κυβερνηση σε θεματα κυβερνητικης πολιτικης).Το κακο ειναι οταν κομματικοποιεται η εκκλησια.Πολλα κακα βεβαια εχει κανει η διοικηση της εκκλησια βεβαια ( π.χ χουντα, αναθεμα σε Βενιζελο και αλλα ) αλλα παραμενει σημαντικος θεσμος ακομα και σημερα πιστευω.Α και φιλε arros τι περιμενεις απο την εκκλησια να πει?Ζητω τα σκοπια, ο κομμουνισμος ( που ισουται με αθεισμο)?????Παντως βοηθα πολυ κοσμο και μεταναστες(απο κοντινες εμπειριες)
Τίτλος: Απ: Χωρισμός κράτους-εκκλησίας
Αποστολή από: Alejandro στις Φεβρουαρίου 16, 2008, 01:47:42 μμ
Σε οικονομικό επίπεδο ο διαχωρισμός θα ήταν οφέλιμος πιστεύω.
Τίτλος: Απ: Χωρισμός κράτους-εκκλησίας
Αποστολή από: arros στις Φεβρουαρίου 16, 2008, 02:06:06 μμ
Α και φιλε arros τι περιμενεις απο την εκκλησια να πει?Ζητω τα σκοπια, ο κομμουνισμος ( που ισουται με αθεισμο)?????Παντως βοηθα πολυ κοσμο και μεταναστες(απο κοντινες εμπειριες)

  Για τον κομμουνισμό δε θα ήθελα να πει τίποτε η Εκκλησία γιατι πρόκειται για ένα πολιτικό σύστημα και δε νομίζω ότι είναι αυτή η δουλειά της.Στο θέμα των Σκοπίων όμως έκανε ότι μπορούσε για να ρίξει λάδι στη φωτιά.Οι μικρότεροι εδώ μέσα ίσως να μη θυμούνται το κλίμα στις αρχές του '90,με την Εκκλησία να πρωταγωνιστεί σε  συλλαλητήρια χιλιάδων ανθρώπων που ελάχιστα γνώριζαν για το θέμα και με ένα από τα συνθήματα να είναι ''η λύση είναι μία,σύνορα με τη Σερβία''.Ο ρόλος των πνευματικών ανθρώπων είναι να εκφράζουν μια ψύραιμη άποψη και όχι να πλειοδοτούν σε φανατισμό.Δεν αναφέρομαι καν στα συλλαλητήρια για το θέμα των ταυτοτήτων...
   Δεν αμφισβητώ το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας το οποίο βέβαια γίνεται με τα χρήματα των πιστών που τα προσφέρουν γι'αυτόν ακριβώς το λόγο
Τίτλος: Απ: Χωρισμός κράτους-εκκλησίας
Αποστολή από: ffcrazy στις Φεβρουαρίου 16, 2008, 04:24:14 μμ
Απλο το θεμα. Οι θρησκειες βασιζονται στην πιστη και τον παραλογισμο, το κρατος για το καλο ολων μας οφειλει να βασιζεται στη λογικη και την επιστημη. Αρα κρατος και εκκλησια οχι μονο δεν πρεπει να μπλεκονται αλλα ειναι και εντελως αντιθετα!!



Παράθεση
αν τους διαχωρίσεις θα καταστρέψεις ίσως το τελευταίο συνεκτικό κρίκο της Ελλάδας!
θα διαφωνησω. Η χριστιανικη θρησκεια αν και στενα συνδεδεμενη με τη ελληνικη κουλτουρα, δεν αποτελει αναποσπαστο κομματι της. Οι θρησκειες πανε κι ερχονται κατα την πολιτιστικη πορεια ενος εθνους. Για παραδειγμα στην ελλαδα ειχαμε, θεοποιηση φυσικων φαινομενων, πολυθεισμο, μονοθεισμο και σιγα σιγα αθεισμο. Δεν καταστρεφεται καμια συνοχη απλα υπαρχει εξελιξη

Παράθεση
ι Ελληνες πολιτικοί είναι ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ή κάτι άλλο  :shifty:Cool no shifty οπότε κάποιος πρέπει να αναλάβει το έργο της εξωτερικής πολιτικής. Αφού είναι άχρηστοι οι άλλοι, τι φταίει η εκκλησία?
  τετοια ακουω και δεν ξαναγυρναω ελλαδα που να γαμιετε το συμπαν!!



Τίτλος: Απ: Χωρισμός κράτους-εκκλησίας
Αποστολή από: gerund στις Φεβρουαρίου 17, 2008, 09:39:35 πμ
ενω ντινο οι παπαδες δεν ειναι προδοτες. τι συλλογισμος ειναι αυτος. και οι παπαδες είναι ανθρωποι κι αν τους γυαλισει το χρημα και η εξουσια ξεχνανε και το θεο τους και την πατριδα τους κι ολα, οπως και οι πολιτικοι.

εγω είμαι υπερ της διασπασης. κατ'εμε δεν μπορει να νοηθει κρατος δεσμευμενο με μια θρησκεια οποιαδηποτε κι αν ειναι αυτη. η θρησκεια αποτελει θεμα προσωπικο αρχικα και μετα της οικογενειας. περα απο αυτα τα ορια θα ηταν καλο να μη βγαινει γιατι πραγματικα δεν υπαρχει και λογος. στο κατω κατω ολοι την ευημερια ζηταμε σε μια κοινωνια και αυτη μπορει να ερθει και χωρις μια επισημη θρησκεια, εστω κι αν αυτη διαλαλει την αγαπη και την αγαπη.

ειναι απαραδεκτο να διδασκονται θρησκευτικα στα σχολεια απο τη στιγμη που σε αυτα φοιτουν πλεον και παιδια απο αλλες χωρες και πολιτισμους που φερουν τη δικη τους θρησκεια. θα μου πειτε οτι μπορει το παιδακι να παρει απαλλαγη. αυτο ομως πως μεταφραζεται γνωριζετε; αυτο σημαινει οτι το παιδι δεν ειναι υποχρεωμενο να μελετα και να εξεταζεται στο μαθημα. τι γινεται ομως την ωρα της παραδοσης; μια λύση ειναι τα παιδια την ωρα των θρησκευτικων να καθονται στο προαυλιο, αλλα τις περισσοτερες φορες το παιδι μένει μεσα στην ταξη, για λογους ασφαλειας. εγω προσωπικα αν ημουν δασκαλα δε θα επερνα την ευθυνη να το αφησω μονο του στο προαυλιο. αρα το παιδι βρισκεται στο μαθημα και ακουει. γιατι να συμβαινει αυτο; που ειναι ο σεβασμος; ή η πρωινη προσευχη.
και δεν ειναι θεμα χριστιανισμου. οποιαδηποτε θρησκεια κι αν ειχαμε τα ιδια θα υπερασπιζομουν.

θυμαστε περυσι (αν θυμαμαι καλα) που εγινε ολοκληρη συζητηση για το αν θα ανοιξει νεα εκκλησιαστικη σχολη. που πα ρε καραμητρο, εδω περα τα ηδη υπαρχοντα πανεπιστημια φυτοζωουν και τι χρειαζεται αυτη η χωρα νεα εκκλησιαστικη σχολη! :wall: :wall:
και τοτε επρεπε να δειτε με ποσο διπλωματια προσπαθουσε η κυβερνηση να βρει λυση, αντι να πουν αποκλειεται εδω καραβια χανονται και το καλιμαυχι χτενιζεται!
συζητησουλες και χαμογελα ηταν!

οξω ρε απ'τη παραγκα! που ελεγε εχθες ο παπαγιαννοπουλος!


 
Τίτλος: Απ: Χωρισμός κράτους-εκκλησίας
Αποστολή από: ntinos26 στις Φεβρουαρίου 18, 2008, 05:42:49 μμ
gerund

Φυσικά, υπάρχουν προδότες στην εκκλησία και είναι και παρα πολλοί.  :confused: Αυτο έλειπε,  η παγκοσμιοποίηση να μην στελεχώσει με δικά της μέλη έναν από τους πιο βασικούς θεσμούς της χώρας. Ήταν και είναι ένας εύκολος τρόπος για να ελεγχεις τον κλήρο και γενικά το λαό. Αυτό άλλωστε ήταν το απλό σχέδιο τους. Έπρεπε να έχει η " Νέα Τάξη Πραγμάτων" δικά της στελέχη στην εκκλησία. :huh: :thumbsup1:

δεν είμαι λάτρης και τόσο της εκκλησίας αλλά λάτρης της ιδεολογίας (αν μπορείς να το πεις έτσι) του Θεού. Στις περισσότερες περιπτώσεις απέχει πολύ η διδασκαλία της εκκλησίας από εκείνη του Θεού!
Τίτλος: Απ: Χωρισμός κράτους-εκκλησίας
Αποστολή από: ffcrazy στις Φεβρουαρίου 18, 2008, 05:55:18 μμ
Σου εθεσε καποιες ερωτησεις η gerund, ο arros και εγω σου απαντησα σχετικα με το οτι η εκκλησια ειναι συνδετικος κρικος! Αν πραγματικα θες να κανεις διαλογο να απαντας με επιχειρηματα στις αποψεις των αλλων και οχι να κλεινεις τα αυτια και να λες τα δικα σου περι συνομοσιων θεων και δαιμονων!!
Τίτλος: Απ: Χωρισμός κράτους-εκκλησίας
Αποστολή από: vagelisPa στις Φεβρουαρίου 18, 2008, 06:05:52 μμ


ffcrazy πραγματικά δεν μου αρέσει να βλέπω υποδείξεις μελών για το πως θα έπρεπε να μιλούν άλλα μέλη... πραγματικά δεν βλέπω κάτι προκλητικό στο μήνυμα του ntinos26... και πραγματικά δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο χρησιμοποιείς ένα ύφος που γνωρίζεις πως θα ανάψει τα αίματα...  :confused:

Αναφέρομαι προς όλα τα μέλη και λέω... Εάν δεν μπορείτε να κάνετε έναν ήρεμο διάλογο εκτός θέματος (κοινωνικό... πολιτικό... κτλ) δίχως να παρεξηγήστε να μας το πείτε να βγούν αυτές οι κατηγορίες.  :no:
Τίτλος: Απ: Χωρισμός κράτους-εκκλησίας
Αποστολή από: ffcrazy στις Φεβρουαρίου 18, 2008, 06:40:18 μμ
Δεν παρεξηγηθηκε κανεις. Δεν εκανα σε κανεναν υποδειξη για το πως θα μιλαει ουτε καν ειπα σε κανεναν να κανει διαλογο. Ειπα "Αν πραγματικα θες να κανεις διαλογο" απαντα σ αυτα που ρωταμε. Ναι, θελω να αναψουν τα αιματα και να πεφτουν βροχη τα επιχειρηματα. Τεσπα αν υπαρχει τοσο προβλημα μ αυτο πειτε το και δεν ξανασχολουμαι. Ετσι κι αλλιως οι συζητησεις δεν ειναι η κυρια ασχολια μας εδω μεσα..  :)
Τίτλος: Απ: Χωρισμός κράτους-εκκλησίας
Αποστολή από: ntinos26 στις Φεβρουαρίου 18, 2008, 07:51:07 μμ
ffcrazy απάντησα ήδη και είπα ότι η εκκλησία έχει και αυτή τα δικά της λουλούδια! Ειπα κάτι διαφορετικό? Ήμουν πολύ σαφής και συγκεκριμένος.  :confused:

Εσύ που διέκρινες συνωμοσίες για Θεούς και δαίμονες? Είπα τέτοιο πράγμα εγώ? Κανένας δεν αμφιβάλλει ότι υπάρχει Παγκόσμια Κυβέρνηση που καθορίζει τα πάντα στον πλανήτη.  Αν δεν το βλέπει κάποιος τότε εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι!!
 :wall:




Όσον αφορά τα επιχειρήματα της gerund  περί μη παρακολούθησης θρησκευτικών και το ρόλο της εκκλησίας ( για να μη λέει ο ffcrazy) έχω να πω!

1) Δυστυχώς ή ευτυχώς η εκκλησία εκ φύσεως είναι εθνικιστικός, συντηρητικός  οργανισμός που πάντα προστάτευε την Ελλάδα εδώ και αιώνες (μερικές φορες έκανε βλακείες). Είναι ολόκληρη συζήτηση.

2) Το να κόψεις ένα μάθημα επειδή έχουν έρθει στη χώρα σου αλλόθρησκοι, δεν το καταλαβαίνω!!  Να σηκωθούν να φύγουν αν δεν γουστάρουν τους κανόνες παιδείας ενός κράτους. Με ποιο δικαίωμα ζητούν να αλλάξουν κάτι σε ένα ξένο κράτος?

Έφτασαν στο σημείο σε κατεξοχήν χριστιανικά κράτη να ζητούν οι μουσουλμάνοι να μην γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα με λαμπιόνια και δέντρα επειδή τους προσβάλλει. Να φύγουν από αυτή τη χώρα τότε!

3) Η θρησκεία σωστά είπε η gerund είναι ελευθερία και μάλιστα κρυφή. Εσένα πως σε φαίνεται που από την άλλη πλευρά ζητούν να καταργηθούν όλα? Και μένα με προσβάλλει το σύμβολο του ΚΚΕ που θεωρητικά πρέπει να κατέβει γιατί έχει καταργηθεί διεθνώς. Μόνο στην Ελλάδα υπάρχει!! Περίεργο :hmmm: :stunned: :shifty:
Τίτλος: Απ: Χωρισμός κράτους-εκκλησίας
Αποστολή από: ferth-soleman στις Φεβρουαρίου 18, 2008, 09:33:46 μμ
Νεοι ''αμολυντοι'' τα κεφαλια ξυριζουνε........το 2008........
Τίτλος: Απ: Χωρισμός κράτους-εκκλησίας
Αποστολή από: iceman στις Φεβρουαρίου 19, 2008, 02:46:30 πμ
Για σπάστο μας πιο λιανά το υπονοούμενό σου ferth-soleman.
Δεν το έπιασα με την πρώτη
Τίτλος: Απ: Χωρισμός κράτους-εκκλησίας
Αποστολή από: arros στις Φεβρουαρίου 20, 2008, 10:36:00 πμ

1) Δυστυχώς ή ευτυχώς η εκκλησία εκ φύσεως είναι εθνικιστικός, συντηρητικός  οργανισμός που πάντα προστάτευε την Ελλάδα εδώ και αιώνες (μερικές φορες έκανε βλακείες). Είναι ολόκληρη συζήτηση.

3) Η θρησκεία σωστά είπε η gerund είναι ελευθερία και μάλιστα κρυφή. Εσένα πως σε φαίνεται που από την άλλη πλευρά ζητούν να καταργηθούν όλα? Και μένα με προσβάλλει το σύμβολο του ΚΚΕ που θεωρητικά πρέπει να κατέβει γιατί έχει καταργηθεί διεθνώς. Μόνο στην Ελλάδα υπάρχει!! Περίεργο :hmmm: :stunned: :shifty:

Δε νομίζω ότι η διδασκαλία του Χριστού είχε εθνικιστικό ή συντηρητικό χαρακτήρα-τουλάχιστον για τα δεδομένα της εποχής.Άρα λοιπόν η Εκκλησια υπηρετεί διαφορετικό σκοπό από αυτόν που θα έπρεπε

Η πληροφορία για την κατάργηση των συμβόλων των κομμουνιστικών κομμάτων διεθνώς είναι ανακριβής εκτός αναφέρεσαι στις τρεις βαλτικές χώρες ή σε ''δημοκρατίες'' τύπου Τουρκίας.Ακόμα όμως και αν ήταν αλήθεια γιατί δε το αποδίδεις και αυτό στην παγκόσμια κυβέρνηση που όπως λες καθορίζει τα πάντα;Η εποχή που πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα ήταν παράνομα δεν είναι τόσο μακρινή και δε νομίζω να τη νοσταλγεί κανένας μας
Τίτλος: Απ: Χωρισμός κράτους-εκκλησίας
Αποστολή από: Eternal στις Μαρτίου 11, 2008, 10:37:40 μμ
Ζούμε στο 2008...
Όχι στο 1008...
Καιρός είναι να χωριστεί το κράτος από την εκκλησία, καθώς κατα τύχη υπάρχουν και άνθρωποι που δεν την πιστεύουν και δεν χρωστάνε τίποτα να χρυσοπληρώνουν τους παπάδες. Προσωπικά δεν είμαι ούτε εθνικιστής, ούτε μιλιταριστής, ούτε θέλω να φάω όλους τους τούρκους και τους σλαβομακεδόνες. Για ποιόν λόγο να πληρώνω ακροδεξιούς κύρηκες του μίσους εξ άμβωνος, όπως ο Άνθιμος??

Όσο για κάτι που διάβασα για το σφυροδρέπανο τι να πώ...
Άντε, να ξανανοίξει και η Μακρόνησος...
Τίτλος: Απ: Χωρισμός κράτους-εκκλησίας
Αποστολή από: ntinos26 στις Μαρτίου 23, 2008, 12:50:19 πμ
 Eternal

Με το ίδιο σκεπτικό θα έπρεπε να επανεξεταστεί στη Βουλή το θέμα πληρωμής Βουλευτών (του αγαπημένου μου.. κόμματος :-*) που επισήμως έχει εκφράσει ακραίες ανθελληνικές δράσεις και απόψεις!!
Θα έπρεπε να τους κοπεί ο μισθός γιατί μόνο κακό κάνουν στη χώρα!

Σε μια ευνομούμενη πολιτεία, καθηγητές της Παντείου και οι συγγραφείς του βιβλίου ΣΤ' Δημοτικού θα είχαν ήδη καταδικαστεί με ποινές φυλάκισης και σίγουρα απομάκρυνση από το πανεπιστήμιο. :thumbsup1:
Τίτλος: Απ: Χωρισμός κράτους-εκκλησίας
Αποστολή από: tapeinos στις Μαρτίου 23, 2008, 01:14:40 πμ
με πιο τροπο προσβαλουν τα λαμπιονια?, σε ποιες "καθαρα χριστιανικες χωρες"εγινε αυτο που γραφεις ntinos26.κ με πιο τροπο σε προσβαλει το συμβολο του κκε?
Τίτλος: Απ: Χωρισμός κράτους-εκκλησίας
Αποστολή από: ntinos26 στις Μαρτίου 23, 2008, 10:42:02 πμ
tapeinos

Η μουσουλμανική κοινότητα το ζήτησε στην Αγγλία και φυσικά απορρίφθηκε από τους Βρετανούς πολίτες. :no:
Τα λαμπάκια δεν προσβάλλουν κανέναν. Το πρόσχημα ήταν για κάθε τι Χριστιανικό έθιμο.

Το σύμβολο του ΚΚΕ έχει "πέσει" διεθνώς. Ένας πολιτικός αναλυτής μάλιστα είχε πει ότι ούτε ΚΚΕ έπρεπε να λέγεται διότι με αυτή τη μορφή δείχνει  παράρτημα στην Ελλάδα. Ούτε λίγο μπλε χρώμα δεν έχει!!! :p ::)

Τίτλος: Απ: Χωρισμός κράτους-εκκλησίας
Αποστολή από: tapeinos στις Μαρτίου 23, 2008, 02:55:05 μμ
δεν την κοβω την Μεγ. Βρετανια παντως για κατ εξοχην Χριστιανικο κρατος,
οσον αφορα τα συμβολα ...ειναι απλα συμβολα ntinos26, κ εξαρταται το ποιος τα καπιλευεται για το αν σε ενοχλουν ή οχι