Ξέχασες το κωδικό; Κάνε εγγραφή!



Αποστολέας Θέμα: "Επιδημία" μέσα στις γιορτές ο ιός Koobface  (Αναγνώστηκε 440 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος serr

  • GF VIP Member
  • *****
  • Φύλο: Άντρας
  • Μηνύματα: 375772
    • Προφίλ
  • Χυσίματα
  • -Έριξε: 5730
  • -Έλαβε: 18201
"Επιδημία" μέσα στις γιορτές ο ιός Koobface
« στις: Δεκεμβρίου 04, 2009, 10:54:32 πμ »
 

Uploaded with IIIUploader




Τις ευχές και τη γιορτινή περίοδο εκμεταλλεύεται ο ιός Koobface που έκανε δυναμική επανεμφάνιση και επηρεάζει τα ηλεκτρονικά κοινωνικά δίκτυα αλλά και τον Google Reader.

Το κέντρο Symantec Security Response της Symantec εντόπισε την τελευταία τους καμπάνια που περιλαμβάνει δημοσίευση μηνυμάτων σε προφίλ του Facebook που συνδέονται είτε με ψεύτικη ιστοσελίδα του Facebook ή ψεύτικες ιστοσελίδες video. 

Έπειτα, εμφανίζεται στους χρήστες ένα αρχείο setup.exe, το οποίο μπορεί να είναι με τη μορφή αναβάθμισης ενός Flash Player ή ενός δωρεάν antivirus, που υποτίθεται πως προστατεύει τους χρήστες από το Koobface.
 
Οι ψευδείς δημοσιεύσεις του Facebook είναι παρόμοιες με αυτές:
- I caan't ffall asleepp affter viewwing thiss videeo. I haven'tt seenn aanything liike this
- I can''t falll aslleep aftter viiewing thhis vvideo. I havven't seeen aanything likee thhis
- I caan't ffall aslleep aftter vieewing thiss videoo. I haveen't seeen annything llike thiis
 
Κάθε μήνυμα περιέχει ένα link μέσω του οποίου, όσοι το ακολουθήσουν, βρίσκονται σε μία ιστοσελίδα του Facebook ή ανοίγουν μία ιστοσελίδα video που περιέχει ένα video με Χριστουγεννιάτικο θέμα.

Συνεχίστε το σερφάρισμα σας στο διαδίκτυο τη γιορτινή αυτή περίοδο, αλλά έχετε υπόψη σας τις ακόλουθες φιλικές συμβουλές για να παραμείνετε ασφαλείς όσο βρίσκεται στο διαδίκτυο:
 
- Να είστε προσεκτικοί με τα links που ακολουθείτε: Ασκείτε με προσοχή την είσοδο σας σε links από άγνωστους αποστολείς. Πάντα διατηρείτε μία επιφύλαξη γύρω από μηνύματα εντός μίας ιστοσελίδας ή που εμφανίζονται ότι στέλνονται από κάποια ιστοσελίδα ? τσεκάρετε το URL.

- Χρησιμοποιήστε προστασία: Εξασφαλίστε ότι χρησιμοποιείτε μία up-to-date λύση ασφάλειας που προστατεύει από spam και υιούς. Χρησιμοποιείτε λογισμικό ασφάλειας, όπως το Norton Internet Security 2010.

- Κάθε click μετράει: Όταν σας ζητείται να επιτρέψετε ή να απορρίψετε μία πρόσβαση σε εφαρμογή στο διαδίκτυο, πάντα να απορρίπτεται την πρόσβαση εκτός εάν είστε απολύτως βέβαιοι ότι η ιστοσελίδα είναι αυθεντική και ασφαλής.

- Παραμείνετε ενημερωμένοι: Για περισσότερες πληροφορίες για το κυβερνοέγκλημα και πώς να προστατευτείτε.


 

Uploaded with IIIUploader

Αποσυνδεδεμένος pismir

  • Ο παλιός είναι αλλιώς
  • ***
  • Εχω βίτσια...Πειράζει?
  • Φύλο: Άντρας
  • Μηνύματα: 148
    • Προφίλ
  • Χυσίματα
  • -Έριξε: 5
  • -Έλαβε: 23
Απ: "Επιδημία" μέσα στις γιορτές ο ιός Koobface
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 05, 2009, 01:38:36 πμ »
Το Koobface worm γίνεται πιο έξυπνο

Το γνωστό malware με την κωδική ονομασία Koobface εξελίσσεται διαρκώς και ανακαλύπτει νέους τρόπους για να απειλεί τους χρήστες των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης. Το όνομά του είναι αναγραμματισμός του Facebook κι εκτός από αυτή την υπηρεσία προσβάλει επίσης τους χρήστες των MySpace, hi5, Bebo και Twitter. Η τελευταία μετάλλαξη του ιού λειτουργεί μέσα από το Google Reader, μια μέθοδος που αρχίζει να γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλής στο χώρο του malware.

Πιο συγκεκριμένα, το worm εμφανίζεται μεταμφιεσμένο σε video του YouTube. Αν κάνει κλικ ο χρήστης, μεταφέρεται σε μια υποτιθέμενη help page του Facebook, όπου παρέχονται συμβουλές για την προστασία από το Koobface. Εκεί υπάρχει ένα link για το κατέβασμα ενός δήθεν εργαλείου ανίχνευσης ιών. Φυσικά, πρόκειται για κακόβουλο λογισμικό, το οποίο κλέβει τα cookies του browser και τα στέλνει σε έναν απομακρυσμένο server. Ωστόσο, το πιο έξυπνο κόλπο που κάνει είναι να εμφανίζει ένα CAPTCHA test, το οποίο ο χρήστης καλείται να λύσει ως συνήθως, πληκτρολογώντας δηλαδή τους χειρόγραφους χαρακτήρες που βλέπει στην οθόνη. Το Koobface χρησιμοποιεί αυτή τη μέθοδο για να φτιάξει νέο λογαριασμό στο Facebook, επεκτείνοντας έτσι τη δράση του.

Όπως πάντα, ένα καλά ενημερωμένο antivirus και λίγη κοινή λογική αρκούν για να προστατεύσουν το χρήστη από την απειλή του worm.

Πηγή: pcmag.com