Ξέχασες το κωδικό; Κάνε εγγραφή!
Σάββατο, 23 Δεκέμβριος 2017 11:46
Rate this item
(1 Ψήφος)

John Tsilidis: Πήραμε συνέντευξη από τον μεγαλύτερο Fetish/BDSM φωτογράφο στην Ελλάδα και όχι μόνο!

Όλοι γνωρίζουμε τα μοντέλα και λατρεύουμε τις φετιχιστικές φωτογραφίες. Τι παίζει όμως πίσω από τον φακό; Το GF συναντά τον άνθρωπο που επί πολλά χρόνια κατάφερε να ταυτίσει το όνομα του με τις Fetish/BDSM φωτογραφίσεις σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική.



1. Καταρχάς, θα θέλαμε να μας πεις αν είσαι ποδολάγνος ή υποτακτικός!

Το μότο μου είναι η Γυναικεία ομορφιά, η θηλυκότητα ως το απόλυτο όπλο και η κινητήριος δύναμη των πάντων στη γη! Η Γυναίκα Diva και ο τύπος της femme fatale με έλκει ιδιαίτερα και μ αυτή την έννοια διαλέγω τις εικόνες που θέλω να παρουσιάσω. Είμαι επίσης «χερολάγνος» και smoke fetishist. Μια απλή ματιά στη δουλεία μου και θα το καταλάβει κανείς εύκολα! Τα χέρια δε μιας Γυναικάς είναι από τα πρώτα πράγματα που κοιτάζω lol !!

2. Πότε είχες την πρώτη επαφή με την φωτογραφία και γιατί σε κέρδισε αυτή η μορφή τέχνης;

Βασικά, οι αρχικές μου σπουδές δεν είναι στη φωτογραφία και επαγγελματικά έχω και άλλη ενασχόληση. Ασχολούμαι όμως πολλά χρονιά με τη φωτογραφία αποτυπώνοντας ερασιτεχνικά τα συνήθη θέματα δηλαδή τοπία, ανθρώπους κλπ. Ξεκίνησα όμως πιο σοβαρά από το 2005 κάνοντας fashion και mainstream happenings. Έκανα μάλιστα και φωτορεπορτάζ στα καλλιστεία της εποχής. To 2007 ανακάλυψα την κοινότητα εναλλακτικής μουσικής σκηνής στην Ελλάδα και αποφάσισα ότι μ’ ενδιαφέρει ιδιαίτερα θεματολογικά. Αργότερα αυτός ο χώρος συνδέθηκε άρρηκτα και έως τις μέρες μας με την fetish Ελληνική σκηνή. Παρότι ξέρω το χώρο του BDSM εδώ και 25 χρόνια, την ίδια περίοδο ανακάλυψα το γνωστό SamePlace ως το πιο οργανωμένο «meeting point» της εποχής, όπου και ξεκίνησα σοβαρά να κάνω φωτογραφία fetish. Αυτό είναι το σημείο αναφοράς μου φωτογραφικά στο χώρο του fetish και ευχαριστώ πολύ τους ανθρώπους που από τότε εμπιστεύτηκαν το φακό μου. Η φωτογραφία έχει δυο βασικά σκέλη: το είναι η τεχνική και το άλλο η Τέχνη. Όταν βλέπουμε μια φωτογραφία στην πραγματικότητα βλέπουμε τη προσωπικότητα του ίδιου του φωτογράφου, όλα όσα διάβασε και ξέρει και όσα ασυνείδητα ή μη, θέλει να πει. Είναι ένας διάλογος μεταξύ του θεατή και του φωτογράφου και όχι με το θέμα του. Αυτό που πάντα με ενδιέφερε φωτογραφικά είναι η σκοτεινή και αόρατη πλευρά των ανθρώπων. Το φως δεν έχει ανάγκη να εξερευνηθεί παρά μόνο το σκοτάδι. Μια φωτογραφία δεν έχει ποτέ κάτι συγκεκριμένο να πει. Μιλά σε αυτούς που θέλει και έχουν ανάγκη να την ακούσουν.

3. Ασχολείσαι αποκλειστικά με Fetish & BDSM θεματολογία;

Είναι σίγουρα τα αγαπημένα μου θέματα. Με ενδιαφέρει όμως όλη η εναλλακτική θεματολογία όπως το Gothic, Industrial, Cyber κλπ Ακόμα και το CosPlay για μένα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι εναλλακτικός τρόπος έκφρασης. Με ενδιαφέρει καθετί διαφορετικό από την mainstream σκηνή. Αν κάποιος μου πει ότι έχει ένα γείτονα που ντύνεται Rudolph το ελαφάκι με ενδιαφέρει και αυτό θεματικά!

4. Οι πιο σημαντικές δουλειές της καριέρας σου;

Για εμάς τους φωτογράφους είναι άλλο πράγμα οι σημαντικότερες δουλειές επαγγελματικά και άλλο καλλιτεχνικά. Επαγγελματικά νομίζω είναι η φωτογραφική μου διαδρομή στην Αμερικανική fetish σκηνή με αποκορύφωμα τη συνεργασία μου με τη Mosh, την Jade Vixen κλπ Έτυχε όταν βρισκόμουν στις ΗΠΑ να παραβρεθώ στο ετήσιο NYC Miss Rubber world του 2010, όταν μια φωτογραφία μου επιλέχτηκε να γίνει η αφίσα της επόμενης χρονιάς. Από εκεί έγινα πιο γνωστός και ξεκίνησα ως fetish photographer στη σκηνή της ΝΥ. Μετά από δυο χρόνια παρουσίας μου εκεί νομίζω ήρθε η σημαντικότερη στιγμή για Έλληνα φωτογράφο όπου μου έκανε παρουσίαση το fetish Αμερικανικό περιοδικό Von Guttenberg (issue 5). Και μάλιστα ενώ είχα στείλει φωτογραφίες μου με διάσημα μοντέλα της Αμερικανικής σκηνής, αυτοί επέλεξαν περισσότερες με τη Domina Lola!!

5. Πες μας για τα μοντέλα που έχετε δουλέψει!

Είναι πολλά όπως θα παρατηρήσει κανείς. Πέρα από τι ς γνωστές σε όλους σας ProDommes, αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι για τις υπόλοιπες, σχεδόν καμία δεν είναι επαγγελματίας μοντέλο με την στενή έννοια του όρου, και μάλιστα δεν είναι επαγγελματίες Dominatrix! Τις έχω επιλέξει γιατί είναι persones!
Είναι όλες κοπέλες που σπουδάζουν η έχουν ένα τουλάχιστον πτυχίο , έξυπνες μορφωμένες και με μεγάλη εσωτερική καλλιέργεια. Τις θαυμάζω και της εκτιμώ.
Είναι κορίτσια της διπλανής πόρτας που τις βλέπετε κάθε μέρα στο φούρνο, το super market αλλά δεν έχουν τον ίδιο εσωτερικό κόσμο με τις υπόλοιπες κοπέλες. Τολμούν το διαφορετικό. Αυτό είναι και το concept μου φωτογραφικά. Τέτοια μοντέλα είναι η NinaDom , η Joanna, η Reina Valentine, η Veronica hildewolf , η Kate και άλλες πολλές κοπέλες που αγαπώ ιδιαίτερα για το δημιουργικό τους ταλέντο.
Θέλω να επισημάνω ότι τώρα πια έχουμε στην Ελλάδα , δυο μεγάλους Latex σχεδιαστές την Monika Doll και την Angelika Darkling οπού θέλω να ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη τους στη δουλειά μου. Σαφώς η σημαντικότερη στη πορεία μου είναι η Domina Lola με την οποία ξεκίνησα ουσιαστικά να κάνω φετιχιστική φωτογραφία. Η Artemis, η Domina Persa , η Lady Aphrodite , η Anastasia , η Domina Erika και άλλες πολλές μ’ έχουν εμπιστευτεί φωτογραφικά.
Θέλω να σας πω ότι όλες οι Ελληνίδες ProDommes που έχω συνεργαστεί είναι εξαιρετικές και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις ξένες. Αν ζούσαν στην Αμερική για παράδειγμα θα ήταν κάθε μήνα στα περιοδικά. Από τα ξένες που με τίμησαν με τη συνεργασία τους είναι η κορυφαία Mosh, η Jade Vixen, η Goddess Narkissa που με βοήθησε πολύ να μπω στην Αμερικανική σκηνή.

6. Ποια η διαφορά που παρατήρησες ανάμεσα στην Αμερικανική και Ευρωπαϊκή σκηνή;

Είναι ακριβώς τα αντίθετο με τη λογική των Ευρωπαίων. Οι Αμερικανοί δεν δείχνουν ουσιαστικά τίποτα extreme στα show τους αλλά γίνονται τα πάντα σε πριβέ καταστάσεις (και είναι πολύ extreme) ενώ οι Ευρωπαίοι σου δείχνουν καθαρά τι κάνουν και στο κρεβάτι τους χωρίς να είναι όμως τόσο πληθωρικοί. Η εμπειρία που έχω από την Ευρώπη είναι 2 επισκέψεις μου σαν φωτογράφος σε ένα από τα μεγαλύτερα και ίσως πιο wild party του πλανήτη στο Wasteland (Άμστερνταμ). Ομοίως και το Unleased, Dominatrix κλπ Νομίζω ότι έτσι πρέπει να ήταν τα Σόδομα πριν τα κάψει ο Θεός. Όποιος μπορεί να πάει με τη παρτενέρ του ή αν είναι κοινωνικός θα βρει εκεί παρέα. Τέτοια μεγάλα events γίνονται και στο Βερολίνο. Από την άλλη πλευρά του ατλαντικού δεν θα ξεχάσω τα ιδιωτικά πάρτι 2000 ατόμων (!!!!) που γίνονται σε μικρά χωριά χαμένα στις αμερικανικές κοιλάδες, όπου μπορεί κανείς πραγματικά να ζήσει το όνειρό του στο χώρο του BDSM. Είναι πλήρως οργανωμένα με σπιτάκια, night club, πισίνα, αθλοπαιδείες , πλανόδιους πωλητές κλπ. Έξω απ τα σπιτάκια έχω δει δεμένους subs , στο δρόμο να κάνουν βόλτα Masters/Doms με τους subs με τα λουράκια τους, αγώνες για subs, Play saloons κλπ. Παρεμπιπτόντως, οι περισσότερες Γυναίκες είναι και εκεί sub! Πάντως, ό,τι γίνεται εκεί, μένει εκεί !

7. Υπάρχει κάποιο μοντέλο που σε εμπνέει πολύ και δεν έχεις συνεργαστεί ως τώρα;

Ε, ναι! Φυσικά υπάρχουν πολλά μοντέλα και Dominatrix! Όχι μόνο από το εξωτερικό αλλά και από εδώ. Μοντέλα του εξωτερικού όπως Masumi max, η Dani, η Sinister, Miss Miranda, Anna Queen κλπ οπού για να φωτογραφηθούν θα πρέπει να τρέξει κάποιο fashion project στο εξωτερικό. Οπότε, επειδή στην Ελλάδα δεν έχουμε τέτοιες επαγγελματικές δραστηριότητες δεν γίνεται και εύκολα. Θα ήθελα πολύ επίσης μια φωτογράφιση στο OWK. Στο εσωτερικό υπάρχουν μοντέλα που με εμπνέουν αλλά δεν έχει τύχει ακόμα κλπ

8. Μεταξύ μας, αν στο δρόμο περάσει καμία μουνάρα με ποδάρες θα βγάλεις καμία candid για το προσωπικό σου αρχείο;

Χεχε όχι αλλά ίσως πάω και τις συστηθώ και τη ρωτήσω αν θέλει να βγει πιο σωστά στο studio. Βασικά εμείς οι φωτογράφοι ήμαστε πολύ προσεκτικοί με τα προσωπικά δεδομένα και δεν το αντιμετωπίζουμε όπως ο περισσότερος κόσμος.

9. Μια απορία που σίγουρα θα έχουν πολλοί. Όταν φωτογραφίζεις ένα μοντέλο εσύ ή αυτή αποφασίζει για τις πόζες;

Βασικά γίνονται και τα δυο μαζί με την έννοια ότι αν δεν την ξέρω φωτογραφικά την αφήνω να ποζάρει μόνη της για πιάσω το attitude και τις γωνίες του μοντέλου. Μετά την κατευθύνω με μεγάλη ακρίβεια. Υπάρχουν επίσης κάποιες ProDommes (νέες κυρίως στο χώρο) που με ταυτίζουν με sub και έχουν την εσφαλμένη λογική ότι επειδή είναι Domines, τα ξέρουν όλα και θέλουν να επέμβουν δραστικά στην εξέλιξη της φωτογράφισης. Αυτό σχεδόν πάντα έχει καταστροφικό αποτέλεσμα. Έτσι ξεκαθαρίζω από την αρχή ότι εγώ θα κατευθύνω πλήρως αυτό το παιχνίδι και ειδικά οι πιο έμπειρες είναι απόλυτα υπάκουες!

10. Σχεδιάζεις από πριν την κάθε φωτογράφιση; Ξέρεις από πριν το τελικό αποτέλεσμα ή σ' αρέσει ο αυθορμητισμός;

Υπάρχει πάντα ένα γενικό προσχέδιο θα έλεγα αλλά σίγουρα ο αυθορμητισμός παράγει εξαιρετικά αποτελέσματα. Παρ όλα αυτά μια φωτογράφιση εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς και κάποιες πόζες μπορεί να προκύψουν αυθόρμητα, αλλά τελικά στήθηκαν σωστά στη συνέχεια, προκειμένου να είναι και σωστές φωτογραφικά.

11. Η δουλειά σου επηρεάζει την προσωπική σου ζωή;

Προσπαθώ να μην τα εμπλέκω και νομίζω τα καταφέρνω μια χαρά μέχρι τώρα. Ζω μια κανονική καθημερινότητα όπως όλοι και με τα προβλήματα που έχουμε όλοι χωρίς να εμπλέκονται οι φωτογραφικές εικόνες με το lifestyle και τις επιλογές μου. Δεν θέλω να εμπλέκομαι σε προσωπικές σχέσεις με τα μοντέλα πάρα μόνο φιλικά, και αυτό είναι από επιλογή και άποψη. Είμαι πάρα πολύ τυπικός και αυτό μπορούν να σας το βεβαιώσουν όλες ! Πολλοί φαντάζονται (όπως μου έχουν πει) ότι μετά από μια φωτογράφιση ακλουθεί ένα μεγάλο όργιο! Αυτό που πραγματικά ακλουθεί συνήθως είναι φαγητό και ύπνος λόγω κούρασης ;)

12. Είναι δύσκολο είναι να είσαι φωτογράφος στην Ελλάδα σήμερα;

Πάντα ήταν αλλά δεν το ξέρει ο κόσμος. Απλά παλαιοτέρα υπήρχαν και περισσότερα χρήματα. Σήμερα δεν υπάρχει τίποτε οπότε είναι απλά μια δύσκολη δουλειά που δεν της φαίνεται. Ο κόσμος νομίζει ότι ο φωτογράφος έχει μια καλή μηχανή και πατεί απλά ένα κουμπί. Το ίδιο κάνει και αυτός που δίνει μια εντολή στο χρηματιστήριο ή ένας γιατρός που σας κάνει μια επέμβαση στα μάτια. Νομίζω έγινα κατανοητός !

13. Έχεις να μοιραστείς μαζί μας κάποια διασκεδαστική ιστορία που έγινε κατά τη διάρκεια ενός shooting;

Όταν ήμουν στις ΗΠΑ είχα καλέσει τη Goddess Narkissa για shooting και φιλοξενία στο Home studio που είχα. Είχα φτιάξει και ένα παστίτσιο για το βράδυ σκεφτόμενος ότι θυμίζει στους Αμερικανούς την Ιταλική κουζίνα οπότε θα το φάνε. Έτσι όταν τελειώσαμε έβγαλα το ταψί και το σέρβιρα στην καλεσμένη μου περιμένοντας να μου πει πως της φάνηκε. Προς μεγάλη μου έκπληξη μου είπε ότι δεν είχα κάνει καλά τη μπεσαμελ! (την οποία και είχα πάρει έτοιμη φυσικά). Όταν τη ρώτησα πώς ξέρει τη μπεσαμελ, μου είπε ότι το προηγούμενο επάγγελμα της ήταν σεφ στην Αστόρια σε Ελληνικά εστιατόρια και ότι έφτιαχνε συχνά παστίτσιο !!!

14. Υπάρχει κάποιος φωτογράφος που σε εμπνέει ή θαυμάζεις, και αν ναι ποιος και γιατί;

A δεν είναι μόνο ένας! Στο χώρο του fetish είμαι fan του Christophe Mourthe και ήταν ο πρώτος που μ επηρέασε πολύ από πλευράς τεχνικής. Ο H. Newton μου έμαθε ότι όλοι κρύβουν κάτι και η δουλειά του φωτογράφου είναι να το ανασύρει. Ο Maxime Avet για τα πορτραίτα του , ο Red man για το θαυμασμό του στις Dominatrix κ.α Γενικότερα τώρα από τους σύγχρονους , ο τρομερός Marc Lagrange , ο Von Wong η Sylwia Μakris κ.α Άμα τους googlάρετε δεν χρειάζεται να πω γιατί !!

15. Πώς εξηγείτε το γεγονός ότι, ακόμη και αν σβήσουμε τα ονόματα, στα έργα ορισμένων ανθρώπων παραμένουν αναγνωρίσιμα; Τα βλέπουμε, δηλαδή, και καταλαβαίνουμε αμέσως ποιος είναι ο δημιουργός τους.

Αυτό συμβαίνει πάντα όταν ο δημιουργός έχει την δική του ταυτότητα και ύφος. Δεν αντιγράφει κανένα αλλά και αυτό που κάνει είναι ξεχωριστό. Για να το κάνει αυτό πρέπει να έχει κατασταλάξει εσωτερικά. Στο χώρο της φωτογραφίας θα έλεγα ότι έχει φτάσει στο σημείο όπου ο φωτογραφικός εξοπλισμός είναι η προέκταση του μυαλού του.

16. Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Σκέπτομαι εδώ και καιρό να προχωρήσω την έκδοση ενός Φωτογραφικού album με τη δουλειά μου. Δεν περιμένω να βγάλω χρήματα από αυτό αλλά δεν ξέρω και αν ενδιαφέρει το ευρύ Ελληνικό κοινό. Πιθανότατα να έχει μεγαλύτερη ανταπόκριση στο εξωτερικό. Δεν το λέω τυχαία. Κάποτε συμμετείχα στην έκδοση ενός θεματικού φωτογραφικού περιοδικού στην Ελλάδα το οποίο πήγε άπατο στις πόλεις αλλά ξεπούλησε σε όλα τα τουριστικά σημεία και στο αεροδρόμιο lol! Ό,τι διακρίσεις έχω πάρει είναι όλες επίσης από οργανώσεις άλλων χωρών.

17. Ποια διάσημη έχει κατά την γνώμη σου τα πιο κορυφαία πόδια;

Τα πιο κορυφαία τα έχω δει σε ανώνυμες καθημερινές Γυναίκες. Επίσης πιστεύω ότι ωραία είναι τα πόδια της δικής μας Γυναίκας πρωτίστως. Τώρα αν πρέπει να αναφέρω κάποια διάσημη θα έλεγα η Nicole Kidman και η Moch μακράν τα καλύτερα που έχω δει από κοντά !

18. Έχεις κάνει ποτέ κομπλιμέντο σε άγνωστη για τα πόδια της;

Σε άγνωστη όχι ! Σε γνωστή μου σαφώς ναι χεχε !

19. Μερικοί θεωρούν πως υπάρχει μεσαίωνας των σεξουαλικών φετίχ στην Ελλάδα. Εμείς πιστεύουμε το αντίθετο. Εσύ;

Ναι, νομίζω τώρα πια έχει αρχίσει ν ανοίγει το πράγμα και ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι μιλούν πιο ανοικτά για τα φετίχ τους. Για τα φετίχ τους όμως μόνο. Όλα τα υπόλοιπα ακόμα είναι σε hidden mode! Για παράδειγμα ακόμα η Ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να δεχτεί ένα cross dresser κλπ
Όσον αφορά την ποδολαγνεία θέλω να πω με την ευκαιρία ότι χάρη σε ένα μικρό τσούρμο πιτσιρικάδων πριν μερικά χρονιά που ξεκινήσατε το site αυτό και σας θυμάμαι να φοράτε και μπλουζάκια με το logo σας , απενοχοποιήθηκε αυτό το φετίχ. Το νεαρό της ηλικίας σας ήταν αυτό που έκανε το κόσμο και ειδικά της νέες κοπέλες να μην τρομάζουν. Έβλεπαν νέα παιδιά με το νεανικό σας ενθουσιασμό και μιλούσαν την ιδία γλώσσα να τους προτείνουν κάτι διαφορετικό. Έτσι εξηγώ, το πως αυτή τη στιγμή που πληκτρολογώ αυτά στο word έχει αποθηκευμένη στο dictionary την λέξη ποδολάγνος !! Πριν μερικά χρόνια δεν υπήρχε καν.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό θα βρείτε στο επίσημο site του: www.JohnTsilidis.com

1 comment

  • Comment Link Hlektra Δευτέρα, 26 Φεβρουάριος 2018 13:36 posted by Hlektra

    Αψογος και σαν καλλιτεχνης και σαν ανθρωπος. Ευχομαι τα καλυτερα γιατι πραγματικα το αξιζεις

Leave a comment

Τα πεδία με (*) είναι απαραίτητα προς συμπλήρωση.
Ο κώδικας HTML επιτρέπεται.