Αληθεια ποσο βλαβερα ειναι τα αλλα αναψυκτικα?
............και εγω Pepsi Max or Coke Zero για να δουλεψει το συστημα :thumbsup1:
H light και όλες αυτές που δεν έχουν ζάχαρη όμως; Είναι το ίδιο κακές;
Πάντως θυμάμαι ένα φίλο που μου είχε πει να καθαρίζω κουτσουλιές στα τζάμια με coca cola και το χα δοκιμάσει. Έκανε δουλειά!
abc12 αυτο που λες για τις light δεν εχουν ζαχαρη αλλα εχουν αλλες ουσιες καταστροφικες για τον οργανισμο..που μερικες ειναι απαγορευμενες..
Εγώ αν θέλω ενέργεια και κάτι για να ξυπνήσω τρώω ενα ισορροπημένο και πλούσιο ΠΡΩΙΝΟ σε συνδυασμό με χυμό και δεν μασάω τίποτα.
Το συγκεκριμένο άρθρο είναι παραπλανητικό.
Γενικά βαριέμαι τις συζητήσεις σαν αυτή.. Για τον απλούστατο λόγο οτι θέλει να κάνεις έρευνα, την οποία για την ώρα και το θέμα βαριέμαι απίστευτα να κάνω, αν και πιστεύω οτι σίγουρα έχει συζητηθεί κάπου σε κάποιο φόρουμ, είτε στα Ελληνικά, είτε στα Αγγλικά. To προβλημά μου είναι να ξέρεις τον αρθρογράφο, ή την προέλευση του άρθρου. Οπως ξέρω οτι αν μπω στο Indimedia θα διαβάσω μια είδηση τέρμα αριστερά, έτσι και στα ανώνυμα άρθρα απο το internet αποτυπώνουν/περνάνε τις απόψεις/αλήθειες αυτού που τα γράφει και αυτά που θέλει να περάσει. Το συγκεκριμένο το έχω διαβάσει απο chain letters άπειρες φορές, την εποχή που τα mail ήταν κάτι σαν το Facebook (οπότε είναι πολύ παλιό) και το 99% απο αυτά ήταν παραπλανητικά. Ο τρόπος που είναι γραμμένο καταλαβαίνεις οτι το πρόβλημα είναι η Coca Cola. Γιατί διαφέρει απο άλλα αναψυκτικά; Πολλά απο αυτά έχουν κυκλοφορήσει τοτε απο τύπους τύπου Λιακόπουλου, ως μυστικά διεφθαρμένων εταιριών που δηλητηριάζουν τον κόσμο με τα προιόντα τους. Εχω ακούσει οτι η coca cola χρησιμεύει μέχρι και για να απομακρύνει την σκουριά (και αγοράζω σαν μαλάκας Clinex και CIF ενώ υπάρχει τόσο καλό καθαριστικό όπως η Coca Cola) και όλα αυτά τα urban legends για την Coca Cola γενικά
Οταν θα το πεί κάποιος επώνυμα και αντικειμενικά το συζητάω
Συμφωνω μαζι σου PJ.Αλλα για τις γλυκαντικες ουσιες,ειδα χθες μολις ντοκυμαντερ στην ΝΕΤ ,για τις παρενεργιες που εχει η Ασπαρταμη.Και πως FDA τα εχει μαγειρεψει.Αυτο που καταλαβα παντως αφηνει να ενοηθει οτι προκαλει καρκινο στον εγγεφαλο.Θα εχει και δευτερο μερος αλλα δεν ξερω ποτε.
Coca-Cola: η αληθεια που θα σας ...ΦΡΙΚΑΡΕΙ !!!
Tα πρώτα 10 λεπτά: 10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά σας. Είναι το 100% της προτεινόμενης ημερήσιας δόσης. Ο λόγος που δεν κάνετε αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι το φωσφορικό οξύ, που κόβει τη γεύση και σας επιτρέπει να κρατήσετε το αναψυκτικό στο στομάχι σας...
20 λεπτά: Το ζάχαρό σας προκαλεί μια έκρηξη ινσουλίνης. Το συκώτι σας... ανταποκρίνεται σε αυτό, μετατρέποντας όση ζάχαρη μπορεί σε λίπος (και υπάρχει πολύ ζάχαρη αυτή τη στιγμή).
Τα πρώτα 10 λεπτά μετά την πόση Κόκα Κόλας, 10-15 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά σαςhttp://antichainletter.wordpress.com/2011/10/19/cocacola/ (http://antichainletter.wordpress.com/2011/10/19/cocacola/)
Πάνω σε ποιες εργαστηριακές μετρήσεις βασίζεται η εκτίμηση αυτή και με βάση ποια ποσότητα Κόκα Κόλας; Ας υποθέσουμε όμως ότι μιλάμε για ένα κουτάκι των 330 ml. Διανοείται κανένας ότι μπορεί να υπάρχουν 10-15 κουταλιές ζάχαρες σε μια τέτοια ποσότητα αναψυκτικού; Για ποιον λόγο; Εδώ στον καφέ που είναι πικρός, έτσι και βάλεις πάνω από 2-3 κουταλιές γίνεται «πετιμέζι». Μήπως η Κόκα Κόλα προμηθεύεται δωρεάν την ζάχαρη και την ξοδεύει γενναιόδωρα; Ή μήπως δεν μπορεί να ενισχύσει την γλύκανση με τεχνητό και οικονομικό τρόπο; Αστειότητες, πασπαλισμένες με μπόλικο Ph. Η Κόκα Κόλα είναι το ίδιο επιβλαβής όσον αφορά την περιεκτικότητα ζάχαρης, όσο και τα υπόλοιπα αναψυκτικά ή οι «φυσικοί» χυμοί. Είπαμε: «Μέτρον άριστον». Ένα ποτήρι Κόκα Κόλα διευκολύνει την πέψη. Η κατάχρηση παχαίνει.
40 λεπτά: Η απορρόφηση καφεΐνης έχει ολοκληρωθεί. Οι κόρες σας διαστέλλονται, η πίεση του αίματος αυξάνεται και το συκώτι συνεχίζει να ρίχνει ζάχαρη στο αίμα. Οι δέκτες αδενοσίνης στον εγκέφαλό σας φράζουν αποτρέποντας την υπνηλία.
45 λεπτά: Το σώμα σας ανεβάζει την παραγωγή ντοπαμίνης, ερεθίζοντας τα κέντρα ευχαρίστησης στον εγκέφαλό σας. Είναι ο ίδιος τρόπος που λειτουργεί και η ηρωίνη.
60 λεπτά: Το φωσφορικό οξύ δεσμεύει το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο στο έντερό σας, παρέχοντας μιας περαιτέρω ώθηση στο μεταβολισμό. Αυτό γίνεται από τις υψηλές δόσεις της ζάχαρης και των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών που αυξάνουν επίσης τη νεφρική αποβολή του ασβεστίου.
70 λεπτά: Οι διουρητικές ιδιότητες της καφεΐνης κάνουν παιχνίδι (σας κάνει να πρέπει να κατουρήσετε). Τώρα βεβαιώνεται ότι θα εκκενώσετε το συνδεμένο ασβέστιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο που διαφορετικά θα πήγαινε στα κόκκαλά σας, καθώς επίσης το νάτριο, τον ηλεκτρολύτη και το νερό...
80 λεπτά: Δεδομένου ότι η αναστάτωση μέσα σας πεθαίνει, θ' αρχίσετε να έχετε στέρηση ζάχαρης. Μπορεί να γίνετε οξύθυμοι ή και αργόστροφοι. Έχετε επίσης τώρα, κυριολεκτικά, κατουρήσει όλο το νερό που περιείχε η Coke , μαζί με τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες που το σώμα σας θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιήσει για να ενυδατώσει το σύστημά σας ή να χτίσει ισχυρά κόκκαλα και δόντια.
Μπορείς να καθαρίσεις μια τουαλέτα: Καταβρέξτε με ένα κουτάκι Coca-Cola την λεκάνη της τουαλέτας. 1 ώρα μετά, θα λάμπει από καθαριότητα. Το κιτρικό οξύ της Coke εξαφανίζει όλες τις χρωστικές κηλίδες από τις πορσελάνες.
Μπορείτε να αφαιρέσετε την σκουριά από τον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου σας: Τρίψτε τον προφυλακτήρα με ένα τσαλακωμένο αλουμινόχαρτο, βουτηγμένο στην Coca-Cola. Καθαρίστε τους πόλους της μπαταρίας του αυτοκινήτου από την διάβρωση: Ρίξτε ένα κουτάκι Coca-Cola πάνω στους πόλους της μπαταρίας για να εξαφανίσετε την διάβρωση. Η σκουριά φεύγει με την πρώτη. Απλώστε ένα πανί βουτηγμένο στην Coca-Cola στη σκουριά για λίγο χρονικό διάστημα.
Μπορείτε να αφαιρέσετε το γράσο από τα ρούχα: Ρίξτε ένα κουτάκι Coke πάνω στον λεκέ από γράσο, μαζί με απορρυπαντικό, και τρίψτε το κυκλικά. Η Coca-Cola/Pepsi θα βοηθήσει να εξαφανιστεί ο λεκές. Μπορεί επίσης να εξαφανίσει την θολούρα από το παρμπρίζ σας! Αυτό το κατασκεύασμα το πίνουμε! Φυσικά το χρησιμοποιούμε για να καθαρίζουμε και τους λεκέδες μας. Και πληρώνουμε γι' αυτό! Σωστά;
Η Κόκα Κόλα αφαιρεί την σκουριά, τους λιπαρούς λεκέδες, καθαρίζει την μπαταρία του αυτοκινήτου, την λεκάνη της τουαλέτας, τους λεκέδες αίματος, και γυαλίζει τα κέρματαhttp://antichainletter.wordpress.com/2011/10/19/cocacola/ (http://antichainletter.wordpress.com/2011/10/19/cocacola/)
Με βάση πειράματα που έγιναν (τηλεοπτική εκπομπή «MythBusters» [Επεισόδιο 5, 24 Οκτωβρίου 2003]) οι ισχυρισμοί αληθεύουν εν μέρει, μόνο στις δύο τελευταίες περιπτώσεις: Όντως χαρίζει μια λάμψη στα παλιά «μαυρισμένα» κέρματα και ξεθωριάζει τους λεκέδες αίματος. Τα υπόλοιπα, δεν φαίνεται να ισχύουν. Η Κόκα Κόλα δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το απλό νερό. Η επίδραση της Κόκα Κόλα στα μέταλλα, οφείλεται στο φωσφορικό οξύ, το οποίο αντιδρά όταν έρχεται σε επαφή μ’ αυτά. Αυτό δεν σημαίνει ότι συμβαίνει το ίδιο και στο στομάχι μας (εκτός κι αν υπάρχουν…μεταλλικά στομάχια). Αν το δει κάποιος, από άλλη οπτική γωνία, το νερό προκαλεί σκουριά στα μέταλλα. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να πίνουμε νερό για να μην…σκουριάσει το στομάχι μας; Κι επειδή το νόημα αυτών των μύθων είναι να καταδείξουν το τι μπορεί να προκαλέσει το συγκεκριμένο αναψυκτικό στο στομάχι μας, θα πρέπει να ειπωθεί ότι τα όξινα γαστρικά υγρά των τοιχωμάτων του στομάχου μας είναι πολύ ισχυρότερα από τα οξέα της Κόκα Κόλα, όσον αφορά την διύλιση της τροφής.
Πληροφοριακά: Ο μέσος όρος pH των αναψυκτικών, π.χ. Coke & Pepsi είναι 3.4. Αυτή η ποσότητα οξύ είναι αρκετά δυνατή να διαλύσει δόντια και κόκαλα! Το σώμα μας σταματάει να χτίζει τα κόκαλα περίπου στην ηλικία των 30. Μετά από αυτή την ηλικία αρχίζει να διαλύει τα κόκαλα κάθε χρόνο μέσα από τα ούρα μας, εξαρτώμενο όμως πάντα από την οξύτητα του φαγητού που λαμβάνει. Το διαλυμένο ασβέστιο καταλήγει από τις αρτηρίες, τα αιμοφόρα αγγεία, το δέρμα, τους ιστούς και τα διάφορα όργανα, στα νεφρά με αποτέλεσμα την δημιουργία της πέτρας στα νεφρά. Τα αναψυκτικά δεν έχουν καθόλου φυσικά στοιχεία (σε αντίθεση με τις βιταμίνες και το φυσικό νερό). Έχουν περισσότερη ζάχαρη, υψηλότερη οξύτητα και χρωστικά.
CLAIM: "Guess what's the pH for soft drinks, e.g. Coke? pH 3.4! This acidity is strong enough to dissolve teeth and bones! Our human body stops building bones at the age of about 30."http://urbanlegends.about.com/library/blcoke.htm (http://urbanlegends.about.com/library/blcoke.htm)
pH level measures the acidity of foods on a scale ranging from 1 (most acidic) to 14 (most weakly acidic, or very basic). Water, with a pH of 7, is neutral. Most soft drinks weigh in with a pH level between 2.0-4.0, so 3.4 is a fair estimate for Coke. Foods with a comparable approximate pH value include most fruits (oranges, cherries, apples, blueberries, etc), wine, chili sauce, and horseradish, to name a few.
It's true that this acidity is strong enough to dissolve teeth and bones, if you have enough time on your hands, like a week or more. Fortunately, most of us have a digestive system, which prevents the soft drinks from coming into contact with our bones. Additionally, most of us cannot hold a mouthful of cola in our mouths for a week or more (and then there are those pesky salivary glands, mucking up our experiment). But please, the next time you get a compound fracture and you have an exposed, say, fibula, don't try soaking it in a tub of coke for ten days prior to seeking medical attention. Be a smart consumer!
But it is important to note that most of these acids are neutralized by the saliva in our mouth even before they reach the stomach. A study conducted by the American Journal of Clinical Nutrition to test the effect of Phosphoric acid from carbonated beverages on bone health concluded that the net effect of carbonated beverage constituents like that of coca cola on calcium economy, i.e teeth and bone health, is negligible.http://www.hoaxorfact.com/Health/still-drinking-coca-cola.html (http://www.hoaxorfact.com/Health/still-drinking-coca-cola.html)
Small amounts of edible acids like these are present in many foods, including fruit juices and buttermilk. They are not acidic enough to harm the cells of our body. In fact, the gastric juice in our stomach is much more stronger than these acids used in soft drinks. Almost all carbonated soft drinks like soda contain carbonic acid, which is relatively weak to give rise to deadly effects on health. People have been drinking these for many years without any kind of deadly effects.
Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να πίνουν ένα αναψυκτικό μετά από κάθε γεύμα. Φαντάζεστε ποιο είναι το αντίκτυπο;
Το αντίκτυπο; Το σώμα μας έχει μία ενδεικτική τιμή 37 βαθμούς Κελσίου για την λειτουργία της χώνευσης των ενζύμων. Η θερμοκρασία των αναψυκτικών είναι κατά πολύ μικρότερη από 37, μερικές φορές είναι πολύ κοντά στο 0. Αυτή η διαφορά θερμοκρασίας έχει σαν αποτέλεσμα να επηρεάζεται η διαδικασία των ενζύμων και να δημιουργεί stress στο χωνευτικό μας σύστημα κι αυτό να χωνεύει λιγότερο φαγητό. Στην πραγματικότητα το φαγητό ζυμώνεται. Το ζυμωμένο φαγητό προκαλεί δυσοσμία, αέρια, αποσύνθεση και δημιουργεί τοξικά, τα οποία απορροφούνται από τα έντερα, κι έτσι περνάνε μέσα στο αίμα απ' όπου διοχετεύεται σε ολόκληρο το σώμα. Αυτή η εξάπλωση των τοξικών βοηθάει στην δημιουργία διαφόρων ασθενειών.
CLAIM: "Our body needs an optimum temperature of 37 degrees Celsius for digestive enzyme functioning. The temperature of cold soft drinks is very much below 37 degrees or even close to 0 degrees Celsius. This will dilute the enzymes & stress the digestive system. The food taken will not be digested. In fact it will be fermented! The fermented food produces gases, decays and becomes toxin, and gets absorbed by the intestine, circulates in the blood stream and is carried to the whole body. Hence toxin is cumulated in other parts of the body, developing into various diseases."http://urbanlegends.about.com/library/blcoke.htm (http://urbanlegends.about.com/library/blcoke.htm)
Or, for that matter, any chilled beverage, food or frozen dessert. I'm not sure exactly how coldness can dilute enzymes. Nor am I sure what the "various diseases" are (ostriopliosis, perhaps?). Not to mention, I get antsy any time I read something purporting to be scientific information that contains exclamation points. Somehow it strikes me as unprofessional to get that excited over fermentation.
We checked with About's Nutrition Guide, Rick Hall, for his expert opinion on the alleged harmful effects of cold soft drinks on the digestive system. While he concurred that ice-cold beverages are below the "optimum" temperature for digestion, his response, basically, was that it's no big deal.
"Generally speaking, foods are warmed in the stomach," he said, "and the temperature of iced beverages reaching the small intestine is not considered detrimental."
He added: "Certainly, soft drinks are not considered healthy. They are extremely high in sugar and contain virtually no needed nutrients. The reasons for their lack of nutritional value, however, have nothing to do with the temperature they are ingested at."
Μερικά παραδείγματα: Πριν μερικούς μήνες, έγινε ένας διαγωνισμός στο πανεπιστήμιο Delhi "Ποιος θα πιεί την περισσότερη Coke;" Ο "νικητής" ήπιε 8 μπουκάλια και πέθανε επί τόπου από την υπερβολική δόση "μελανικής διοξίνης" στο αίμα του και μη επαρκούς οξυγόνωσης. Από τότε, ο πρύτανης απαγόρευσε τα αναψυκτικά από την καντίνα του πανεπιστημίου.
Σε έναν διαγωνισμό με τίτλο «Ποιός θα πιει την περισσότερη Κόκα Κόλα;», στο πανεπιστήμιο του Δελχί, ο νικητής ήπιε 8 μπουκάλια και πέθανε επί τόπου από την υπερβολική δόση διοξειδίου του άνθρακος (στην ελληνική εκδοχή αναφέρεται η «μελανική διοξίνη») στο αίμα του και μη επαρκούς οξυγονώσεωςhttp://antichainletter.wordpress.com/2011/10/19/cocacola/ (http://antichainletter.wordpress.com/2011/10/19/cocacola/)
Κατά μία άλλη εκδοχή του μύθου αυτού που «σέρνεται» στο διαδίκτυο από το 1999, ο φοιτητής δεν πέθανε, αλλά λιποθύμησε. Σε έρευνα της γνωστής ιστοσελίδας snopes.com, που ασχολείται με την επαλήθευση ή διάψευση διάφορων φημών που παίρνουν διαστάσεις μύθου, η αναζήτηση σε αρχεία εφημερίδων δεν απέδωσε κανένα αποτέλεσμα καθώς δεν βρέθηκε καμμία αναφορά για το συγκεκριμένο «συμβάν» και πολύ περισσότερο δεν έγινε κατορθωτό να βρεθούν και τα στοιχεία του «νεκρού» (ή λιπόθυμου). Ως «ένοχος» για την μη επαρκή οξυγόνωση, καταδεικνύεται το διοξείδιο του άνθρακος που περιέχει η Κόκα Κόλα (ανθρακικό). Το διοξείδιο του άνθρακος, όντως σε αέρια μορφή και σε μεγάλες ποσότητες, είναι θανατηφόρο. Γίνεται όμως ακίνδυνο όταν προστεθεί σε νερό και η ασφάλειά του έχει επιβεβαιωθεί παγκοσμίως.
Κάποιος έβαλε ένα σπασμένο δόντι σε ένα μπουκάλι Pepsi όπου μετά από 10 ημέρες αυτό διαλύθηκε! Τα δόντια και τα κόκαλα είναι τα μόνο ανθρώπινα όργανα που μένουν άθικτα αρκετό καιρό μετά από τον θάνατο μας. Φανταστείτε τι μπορεί να κάνει αυτό το αναψυκτικό στα ευαίσθητα έντερα σας και στο εσωτερικό του στομάχου σας που καταλήγει!
Εάν ένα δόντι παραμείνει σε ένα ποτήρι Κόκα Κόλα για μια νύχτα, διαλύεταιhttp://antichainletter.wordpress.com/2011/10/19/cocacola/ (http://antichainletter.wordpress.com/2011/10/19/cocacola/)
Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Στα πλαίσια των ίδιων πειραμάτων, το μόνο που αλλάζει στο δόντι, είναι το χρώμα του, καθώς αποκτά μια καφέ απόχρωση.
There is a widespread message about an egg soaked in coca cola over a long period of time, which results in breaking down of its shell, therefore claiming it unhealthy. The video on right shows the same. The breaking down of shell happens because of the presence of acids, but it is important to note that our body does not store coca cola or any other soft drink for such a long period of time to cause damage. Soaking an egg in vinegar also soften the the shell because the acid breaks down the protein structure, but yet vinegar is completely safe and is used as a food ingredient to enhance the flavor of many foods.http://www.hoaxorfact.com/Health/still-drinking-coca-cola.html (http://www.hoaxorfact.com/Health/still-drinking-coca-cola.html)