Μια και το ξεκίνησε ο Lucky, πάντως, να αναφέρω κάτι "κοντινό", μια πληροφορία που καλό θα είναι να τη διασταυρώσετε άμεσα : φακές, πορτοκάλια, μανταρίνια, λάχανο, κουνουπίδι και γαλακτοκομικά ΔΕΝ κάνουν καλό στην υγεία. Αντίθετα με ό,τι μάθαμε (οι 40+) από μικρά παιδιά.
Φακές, πορτοκάλια, μανταρίνια, λάχανο, κουνουπίδι και γαλακτοκομικά ΚΑΡΑ-ΚΑΝΟΥΝ καλό στην υγεία και μακάρι να τρως ΜΟΝΟ τέτοια.
Να μιλάτε με κανονικούς γιατρούς και όχι με κομπογιαννίτες ή τι λέει η κάθε τυχάρπαστη ιστοσελίδα. Εννοείται προτιμούμε από τα ανωτέρω τα
βιολογικά αν είναι δυνατόν. Τα πλένουμε καλά.
Όσον αφορά τα σπορέλαια, εγώ τα έχω καταργήσει από το σπίτι εδώ και 20+ χρόνια. Φυσικά έξω τα χρησιμοποιούν. Ακόμα και οι φούρνοι.
Αν εξαιρέσεις μερικά "ειδικά" είδη πίτας όπως η αλευρόπιτα και η μπατσαριά, όλες οι άλλες μόνο ηλιέλαιο σε όλα σχεδόν τα πρατήρια/φούρνους.
Εννοείται το αυτό και σε όλα τα κρουασάν/τυροπιτάκια κλπ. Καλά για τηγανιτές πατάτες δεν το συζητώ. Από τις σπάνιες αλλαγές, το λάδι γίνεται σαν αυτό
κινητήρα ντιζελομηχανής μετά από 40.000Klm. Πατάτες στις πίτες με γύρο/σουβλάκι/κοτόπουλο/μπιφτέκι....ΜΑΚΡΙΑ.