Ξέχασες το κωδικό; Κάνε εγγραφή!
Δευτέρα, 12 Οκτώβριος 2020 07:17
Rate this item
(2 ψήφοι)

Στατιστικά στοιχεία: Που θα βρείτε γυναίκες στην Ελλάδα ανάλογα με το μέγεθος ποδιού τους και τι παπούτσια φοράνε;

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποια είδη παπουτσιών προτιμούν οι Ελληνίδες; Σε ποια πόλη οι γυναίκες φοράνε τα ψηλότερα τακούνια; Ποια χρώματα παπουτσιών είναι τα πιο δημοφιλή και ποια σχεδόν αγνοούνται; Πού βρίσκονται οι Έλληνες με τις μεγαλύτερες πατούσες;

Ε, αυτές οι απορίες, λοιπόν, βρίσκουν τις απαντήσεις τους μέσα από την ανάλυση στατιστικών στοιχείων των πωλήσεων που αναφέρει ότι έκανε το ηλεκτρονικό κατάστημα epapoutsia.gr.


Οι κατασκευαστές προσφέρουν διάφορα χρώματα και μοντέλα υποδημάτων, και όμως οι Ελληνίδες συνήθως επιλέγουν μαύρα παπούτσια. Στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα το κάθε δεύτερο ζευγάρι παπουτσιών που αγοράζεται είναι σε μαύρο χρώμα.

Και αν όχι μαύρο, ποιο άλλο χρώμα; Σε όλη τη χώρα το λευκό είναι το δεύτερο πιο συχνά επιλεγμένο χρώμα. Η εξαίρεση είναι η Λάρισα όπου το πιο αγαπημένο χρώμα μετά το μαύρο είναι το μπεζ. 

Τα στατιστικά αναφέρουν ότι τα κίτρινα, πορτοκαλί και μωβ παπούτσια είναι τα λιγότερο επιλεγμένα ανάμεσα στις Ελληνίδες.

 

Τι μέγεθος πατούσας έχουν;

Στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι περισσότερες γυναίκες φοράνε το νούμερο 38. Στην Πάτρα και Ηράκλειο 39. Τις μεγαλύτερες πατούσες έχουν οι γυναίκες στη Λάρισα (40). Αν η Σταχτοπούτα φόραγε νούμερο 37, ο πρίγκιπας πιθανώς θα την έβρισκε στα Ιωάννινα.


Τι παπούτσια φοράνε;

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας για το ποια είναι τα πιο δημοφιλή υποδήματα εκτός του χειμώνα, οι Ελληνίδες λατρεύουν το αθλητικό στυλ και ιδιαίτερα την άνεση. Μεταξύ των γυναικών, τα σνίκερς , σανδάλια, πάνινα παπούτσια, γόβες και αθλητικά αγοράστηκαν πιο συχνά. 


Που φοράνε περισσότερο τακούνια;

 Οι πιο γενναίες γυναίκες βρίσκονται στα Ιωάννινα με το ύψος τακουνιου 6,4 εκατοστά. Στην Αθήνα έχουμε 5,8 εκατ., Πάτρα 5,6 εκατ., Ηράκλειο 5,4 και Λάρισα 4,7.




Leave a comment

Τα πεδία με (*) είναι απαραίτητα προς συμπλήρωση.
Ο κώδικας HTML επιτρέπεται.